Pentru Adriana3
Ioan 15, 9-17:
9.Precum M-a iubit pe Mine Tatăl, așa v-am iubit și Eu pe voi; rămâneți întru iubirea Mea.10.Dacă păziți poruncile Mele, veți rămâne întru iubirea Mea după cum și Eu am păzit poruncile Tatălui Meu și rămân întru iubirea Lui.11.Acestea vi le-am spus, ca bucuria Mea să fie în voi și ca bucuria voastră să fie deplină.12.Aceasta este porunca Mea: să vă iubiți unul pe altul, precum v-am iubit Eu.13.Mai mare dragoste decât aceasta nimeni nu are, ca sufletul lui să și-l pună pentru prietenii săi.14.Voi sunteți prietenii Mei, dacă faceți ceea ce vă poruncesc.15.De acum nu vă mai zic slugi, că sluga nu știe ce face stăpânul său, ci v-am numit pe voi prieteni, pentru că toate câte am auzit de la Tatăl Meu vi le-am făcut cunoscute.16.Nu voi M-ați ales pe Mine, ci Eu v-am ales pe voi și v-am rânduit să mergeți și roadă să aduceți, și roada voastră să rămână, ca Tatăl să vă dea orice-I veți cere în numele Meu.17.Aceasta vă poruncesc: să vă iubiți unul pe altul.
Ar mai fi multe alte citate referitoare la iubire ca noua lege adusă de Hristos în lume. De exemplu, ar trebui să cităm toată Predica de pe Munte, în special prima parte (Matei, cap. 5). De asemenea, în II Corinteni, există un pasaj în care, după ce se face referire la profeția mesianică a lui Ieremia despre Noul Legământ, se arată (chiar cu citate din acea proorocie vechi-testamentară) faptul că Legea cea Nouă nu mai este scrisă "pe table de piatră, ci pe tablele de carne ale inimii". :) Sper că am ales bine citatele. :)
Doamne ajută!
|