Citat:
Īn prealabil postat de lore86
Am citit undeva , nu retin unde ca daca oamenii te judeca ai scapat de judecata lui Dumnezeu(privind acel pacat).Daca ati avea trimiteri la ceva surse ar fi si mai bine:)
|
Eu nu cred ca judecata oamenilor te scapa de judecata Celui de Sus din simplul motiv ca Judecata, in forma ei absoluta,este un atribut al divinitatii.
Prin urmare oamenii te pot judeca partial si subiectiv din perspectiva judecatii divine.In
I Corinteni 4:5 se spune ,,De aceea sa nu judecati nimic inainte de vreme, pana va veni Domnul, care va scoate la lumina lucrurile ascunse in intuneric si va descoperi gandurile inimilor. Atunci, fiecare isi va capata lauda de la Dumnezeu.". Multi considera ca o tacere divina echivaleaza cu o inexistenta a judecatii dar psalmistul avertizeaza: ,,Iata ce ai facut, si Eu am tacut. Ti-ai inchipuit ca Eu sunt ca tine. Dar te voi mustra si iti voi pune totul sub ochi!"(
Psalmul 50:21).
In plus nu exista semn de egalitate intre perceptia umana si judecata divina dupa cum se spune in
Isaia 55:8-9: "Caci gandurile Mele nu sunt gandurile voastre, si caile voastre nu sunt caile Mele, zice Domnul. Ci cat sunt de sus cerurile fata de pamant, atat sunt de sus caile Mele fata de caile voastre si gandurile Mele fata de gandurile voastre."
Daca ar fi sa sintetizez ar rezulta faptul ca nu exista nici o asemanare intre modul divin de a judeca si cel uman,perceptia umana este subiectiva si imperfecta si prin urmare nu vad cum ar putea omul substitui judecata Celui de Sus.Mai mult, Apostolul Pavel, in
Romani 12:19 spune: ,,Preaiubitilor, nu va razbunati singuri; ci lasati sa se razbune mania lui Dumnezeu; caci este scris: "Razbunarea este a Mea; Eu voi rasplati", zice Domnul."
Prin urmare nu cred ca poate exista un substitut uman pentru Judecata divina.Exista insa oameni care patimesc pe acesta lume in urma judecatii altor oameni.In
Apocalipsa 6:9-10 se spune ,,Cand a rupt Mielul pecetea a cincea, am vazut sub altar sufletele celor ce fusesera injunghiati din pricina Cuvantului lui Dumnezeu si din pricina marturisirii pe care o tinusera. Ei strigau cu glas tare si ziceau: "Pana cand, Stapane, Tu, care esti sfant si adevarat, zabovesti sa judeci si sa razbuni sangele nostru asupra locuitorilor pamantului?"
Va exista o judecata a celor care i-au facut sa patimeasca insa toti vom ajunge in fata Scaunului de Judecata dupa cum avertizeaza Apostolul Pavel: ,,
Asa ca fiecare din noi are sa dea socoteala despre sine insusi lui Dumnezeu. Sa nu ne mai judecam, dar, unii pe altii."(
Romani 14:12-13a).La final,pentru cei drepti,va veni rasplata,dupa cum pune Iacov: ,,Ferice de cel ce rabda ispita. Caci, dupa ce a fost gasit bun, va primi cununa vietii pe care a fagaduit-o Dumnezeu celor ce-L iubesc."(
Iacov 1:12)