Ce mi se pare e ca Dumnezeu e fara sfarsit nu stiu daca as putea zice ca e "personal" sau "nepersonal".
Apoi imi pare ca ideea unui Dumnezeu ca aflat in varful unei piramide,ingust,limitat,la care au access numai putini,nu prea corespunde cu ce e prin lume.
Iar mi se pare ca Dumnezeu lucreaza cam peste tot in lume,desi nu e evident sa vezi unde lucreaza.
Eu nu ii vad semnele lucrarii ca sunt pacatos si rau,dar pentru cineva bun si smerit probabil ar fi mai usor sa vada unde a fost lucrarea lui Dumnezeu,pronia Sa.
Asta apropos de contradictia anterioara dintre fratele Cristian si tara_tara_vrem_ostas.
Ca sa zic ca toti cei care nu sunt de religie crestin ortodoxa ca merg spre rau in vesnicie,iar nu pot ca nu cred asa ceva.
Asta mi s-ar parea o rezolvarea asa rapida a unei probleme fara sfarsit.
Ca daca omul e o taina,atunci si mantuirea este tot o taina.
Cum sa exemplific, unul pe aceasta lume e fericit daca are o casa mai micuta si sta acolo linistit si lucreaza ceva,altul e fericit daca are o casa mai mare ,altul nici nu doreste sa aibe casa ci ii place sa stea in natura da toti sunt fericiti etc.
Cel cu casa mai mica daca s-ar duce in casa mai mare nu ar mai fi fericit si multumit,la fel si cu cel de ii place sa stea in natura,etc.