Citat:
În prealabil postat de rezadiniran
Are logica ce spuneti.
Eu am fost intrigat de acel savantlik numerologic in care Iisous = 888 si cand scoti o litera ajungi la erezie dar daca scoti alta litera esti OK. Era o argumentare fariseica, cu doua masuri: Cand scriu ereticii papistasi numerele au o importanta cosmica. Iisous ≠ Isus = erezie grava
Cand scriu eu, numerele n-au o importanta pentru ca noi talcuim spiritual. Astfel ca Iisous ≠ Iisus = nici o erezie Dar pana la urma si-a dat seama si dl. Alexandru ca argumentul numerologic este invalid:
|
Ce să-i faci dacă este orbit de propria-i credință. Stă și el acolo încuiat, și mai vorbește de alții! Mă face să râd aceste argumente despre Isus vs. Iisus, Hristos vs. Cristos vs. Christos. Voi chiar credeți că Lui Dumnezeu îi pasă de cum credeți voi că se scrie numele Mântuitorului? Chiar credeți voi că El stă acum pe internet și citește El să vadă cum Îi scriem Numele?
Nu vă dați seama că nu cum scrieți Sfântul Nume vă Mântuiește, ci faptele și credința voastră! Ar trebui să vă fie rușine că vă numiți creștini dacă ajungeți să vă certați de la un simplu lucru: Isus sau Iisus. Dacă ați fi creștini nu v-ați mai certa ci ați încerca să răspândiți învățătura Mântuitorului celor ce nu au ajuns să o descopere încă.
Nu contează că te numești penticostal, ortodox, catolic sau mai știu eu ce. Trebuie să te numești creștin, pentru că ai credință în Hristos/Christos/Cristos. Nu mai există o singură Biserica Creștină și cred că argumentele nu mai au nici un rost pentru că fiecare crede cum dorește. Până și ortodocșii au credințe diferite (de exemplu ortodocșii din Rusia nu au aceleași credințe cu cei din Macedonia, la fel cum nici ortodocșii din București nu au aceleași credințe cu ortodocșii din Iași sau Cluj-Napoca).
O zi bună vă doresc, și nu uitați că argumentele astea nu vă ajută în a vă mântui de păcate.