Aci era vorba de budism,nu de diversi zei din hinduism.
Daca hindusii zic ca exista niste zei rai,de unde stiu ca acei zei rai nu reprezinta de fapt pe draci?
Rezulta cumva de aci (ca in religia hindusa sunt niste zei rai) ca toti yoghinii se inchina acelor zei rai?
S-a aratat in citatul de la Klaus Kenneth care i-a fost ucenic direct al parintelui Sofronie,cred,suficient,care era parerea parintelui despre budism.
Acest citat a lui Klaus Kenneth:
"Într-o zi, de pildă, la mănăstirea Essex a venit un vizitator care a luat statuia lui Buddha și a pus-o la fereastră. Un alt părinte i-a spus părintelui Sofronie că este un lucru exagerat să pui statuia lui Buda acolo, într-o mănăstire. Era starețul. Iar părintele Sofronie i-a spus starețului: „Dacă statuia aceasta te deranjează, atunci tu trebuie să pleci, dar omul acesta rămâne.” Pentru părintele Sofronie era mult mai important sufletul acelui om departe de Ortodoxie, decât gesturile sale naive. Așa am înțeles ce înseamnă dragostea".
Am mai scris: nu cred ca aceasta arata ca parintele Sofronie ar fi apreciat budismul,dar arata ca nici nu il osandea categoric.
Da asa zic ca dracii inseala pe unii sa zica diverse care nu au fost spuse de parintele Sofronie (nu pe apropiatii parintelui Sofronie),ca dracii prin aceia vor sa bage violenta intre oameni sa zica ca te mantuiesti osandind pe altii,sau ca mantuiesti cu violente asupra altora pe motiv ca sunt "necredinciosi" sau "eretici".
Niciodata nu a sustinut parintele Sofronie razboiul pe motive religioase,nici in vorbe si cu atat mai putin in fapte.