Citat:
În prealabil postat de Erethorn
Eu sunt curios daca, dupa ce veti constata ca v-ati inselat (in ipoteza ca aveti onestitatea intelectuala sa faceti acest lucru) va veti inoarce aici pentru a va cere scuze.
|
M-am inselat. Imi cer scuze. In acel articol (de 6 randuri si un pic) nu este elogiata biserica catolica (doar daca dezvoltam subiectul "purificare", pomenit in articol).
Totusi, era mai potrivit pentru discutia noastra, sa-mi indicati articolul anterior (1020).
"""""""ARTICOLUL 12
"Cred in viata vesnica"
1020. Creștinul care își unește propria moarte cu aceea a lui Isus vede moartea ca o plecare spre El și o intrare în viața veșnică. După ce
Biserica rostește pentru ultima dată cuvintele de iertare și de dezlegare ale lui Cristos asupra creștinului muribund,
îl pecetluiește pentru ultima dată cu o ungere întăritoare și
i-l dăruiește pe Cristos în Viatic, merinde de drum, ea îi spune cu mângâietoare certitudine:.....""""""""
Toata nadejdea vietii vesnice este in biserica. Hristos este doar o unealta a bisericii.
Si, ca sa revenim la subiect: cum e cu "moartea ca o plecare spre EL (Mantuitorul)"? Intreb asta deoarece
Mantuitorul fagaduieste ca se va intoarce EL sa ne ia (Ioan 14:3). Pe cine sa cred? Pe Domnul Iisus Hristos sau biserica?