Subiect: Mandala
View Single Post
Vechi 19.07.2011, 16:07:25
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Preceptele budismului sunt tare asemanatoare cu poruncile lui Dumnezeu Iisus Hristos,nu identice,dar foarte asemanatoare.

Acum nu stiu ce sa zic de hinduism,e o religia foarte vasta,probabil cu mai multe curente.

Nu stiu nici daca budismul se trage din hinduism,din cate zice Buddhha era un fiu de imparat indian si a mers apoi sa se faca pustnic si de aci a aparut religia budista.De la ce a invatat Buddhha dupa multi ani de pustnicie.
Mie mi se pare ca Buddhha a fost luminat de Duhul Sfant si Dumnezeu Cuvantul cat a pustnicit.
Numele religiei,budism ,vine de la Buddhha.

Si budismul e o religie foarte vasta cu mai multe curente da nu prea stiu cat se aseamana cu budismul autentic,care o fi acela.Am mai scris,la budism cand se mediteaza nu se urmareste golirea mintii de ganduri,la budism se invata sa fii cu luare aminte la preceptele budiste,la budism se invata sa nu fii prea atasat de nimic din aceasta lume etc.
Parintele Sofronie a practicat o forma de meditatie hinduista in care isi golea mintea de ganduri,nu budism.