19.07.2011, 16:33:50
|
Banned
|
|
Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
|
|
Citat:
În prealabil postat de cipri85
Nu ma supar pe dv. ,dar ma intristeaza vazand ca nu apreciati asceza monahilor din Athos sau cea a Sf. Ioan Gura de Aur. Poate daca i-ai cunoste mai bine ai vedea lucrurile altfel. Desi nici eu 'nu-i cunosc foarte bine' am sa incerc sa ti-i fac cunoscuti dupa slabele mele puteri.
|
Mulțumesc pentru aceste amănunte din viața sf.Ioan Guură de Aur. Dacă-mi permiți îți dau și eu două mici citate din lucrările lui, care sunt chiar la subiect:
„ Voiești să afli în ce împrejurare vinul este bun? Ascultă Scriptura,care zice: Dati băutură care îmbată celor ce sunt în supărări, și vin să bea celor ce sunt în dureri (Pilde 31, 6), și cu drept cuvânt, căci vinul moaie pe omul aspru și posomorât, și-i împrăștie norii mâniei. Vinul veselește inima omului (Ps., 103, 16).” ( Comentariile sau Explicarea
Epistolei către Efeseni, omilia XIX)
„ Vinul face pe cineva a se poticni încoace și încolo, zice, chiar dacă nu s-ar îmbăta, slăbește activitatea sufletului, și sfărâmă soliditatea lui.” ( Tâlcuiri la Epistola întâi către Timotei, omilia a XI-a)
|