View Single Post
Vechi 05.08.2007, 13:51:20
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de veilur
Va rog sa ma lamuriti si pe mine cu o intrebare care ma framanta de mult timp, de fapt de cand am aflat acest lucru: De ce suntem si noi partasi la pedeapsa parintilor nostri pentru pacatele lor? Stiu ca Iisus a spus asta, dar de ce sa suferim pt alegerile lor sau pt nebuniile lor din tinerete? Multumesc anticipat pt cei care vor incerca sa ma ajute sa inteleg acest mister.
Iti recomand o carticica editata in 2004, pe care daca o cauti, o gasesti la bisericile noastre ortodoxe si se intituleaza "Sfaturi duhovnicesti - Repere morale pentru o viata practica CRESTIN -ORTODOXA " . Este scrisa de Arhim. IOACHIM PARVULESCU de la Manastirea LAINICI. Aici vei gasi raspuns la tot ceea ce te intereseaza si multe alte sfaturi utile pentru un adevarat crestin ortodox. Ca idee, iti reproduc un foarte scurt fragment , la intrebarea "de ce suferim in aceasta viata" (pag. 20- 21 ). PRIMA CAUZA - pacatele parintilor si inaintasilor nostri in linie directa pana la al patrulea neam, conform Iesirii Cap. 20 vers. 5 , cand Dumnezeu a spus ca pedepseste pana la al patrulea neam pe copii pentru pacatele parintiilor. . . . . . .Si continua . . . .Cumpara te rog cartea si vei avea o lectura placuta, utila si lamuritoare. Imi pare rau inca o data sa constat atitudinea superficiala si daunatoare a Urzicutei referitoare la tema de fata. O documentare mai aprofundata, nu strica nimanui, dimpotriva !
Reply With Quote