Am si eu de "povestit" ceva:)
Un parinte calugar din orasul meu natal, s-a calugarit de tanar. A dus o viata deosebita a crescut din treapta in treapta..cand a fost facut Arhimandrit, la intrebarea: Vrednic este? biserica TOATA a strigat in cor: VREDNIC ESTE!! Episcopul locului a ramas impresionat pana la lacrimi de dragsotea, respcetul, evlavia ce o aveau oamneii ptr acel ieromonah. Dar vai...dupa numai 2 ani acel parinte a "realizat" ca e greu nu mai poate face fata vietii monahale si s-a casatorit traind chiar in acelasi oras!! Ca se va mantui sau nu...ca se va face si el preot de mir...nu e problmea mea..durerea mea este ca: MULTI din cei ce au strigat in cor vrednic este, au renunat sa mai vina la biserica au renuntat sa se mai spovedeasca, femeile care se spovedisera la el primeau acum amenintari din partea sotilor ca cine stie daca nu cumva....
ASTA E PROBLEMA CARE CERD EU CA TREBUIE PUSA!! ce ne facem soro la judecata cu cei care vor striga IMPOTRIVA NOSTRA?? CE NE FACEM SORO CU CEI CARE S-AU SMINTIT DIN CAUZA NOASTRA?? ca se vor mantui, ca se vor face pogoraminte..nu stiu eu, sunt doar un om prost cu un biet liceu tras de coada..dar stiu ca si acum ma doar inima si plang ptr ca am smintit pe cineva fara voia mea..ptr aceea una!! eu ma tem nespus la judecata...Nu judec pe nimeni dar nici sa nu uitam ca vom da seama ptr orice suflet pierdut din cauza comportamentului nostru.:angry:
|