View Single Post
Vechi 20.07.2011, 19:03:33
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Smile

Citat:
În prealabil postat de Daniel_7 Vezi mesajul
Pe mine personal nu ma ajuta ceasul la nimic,insa nu pot nega ca uneori mai ma uit sa vad cat e ceasul.Nu stiu daca e neaparat tic,cat imprastierea gandurilor,nerabdare sau plictiseala.Insa asta e realitatea de pe teren...

Pe preot e posibil sa il ajute in desfasurarea Liturghiei,din momemnt ce in fiecare Biserica este prezent ceasul.
Daniele , nu vreau sa te contrazic , dar eu personal n-am vazut ceas in Biserica unde merg frecvent , si am intrat si in Sfantul Altar , si n-am vazut . O fi , nu neg , dar eu nu l-am zarit ! O sa ma uit ceva mai atent , iar de-l vad iti spun . Apoi , nici la Parinte n-am vazut ceas la mana , si doar am contact frecvent cu mainile lui cand dau pomelnicul , prescurele , lumanarile , painea si alte cele , plus ca-i sarut mana si n-am observat daca are ceas la mana . La mobil am vazut ca mai raspunde in afara Sf. Slujbe , ba o inmormantare , un botez , un om bolnav , probleme curente . . . Cel putin Duminica , renunt complet la ceas sau la mobil , efectiv le las toate acasa , inclusiv grijile , mahnirea si alte cele . Sunt satul de ceas si de mobil in cursul saptamanii , pentru ca efectiv ma streseaza urmarirea asta a timpului ce trece de la un timp infiorator de repede . Acum , ce sa-ti mai spun , ca atunci cand bate toaca , bat clopotele , si la toate momentele liturgice in desfasurare , cam stiu cat e ceasul aproape la secunda , stiu ca intru la 7 , si plec cam pe la 12 -12:30 , asta Duminica , ca in restul saptamanii programul este mereu in desfasurare la aceleasi ore , si chiar nu vad utilitatea ceasului , dar acum fiecare decide pentru el , ce si cum !
Doamne ajuta !