View Single Post
Vechi 20.07.2011, 20:09:53
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de moldoveanu Vezi mesajul
Unu la mana - presa ruseasca nu e tocmai de luat in seama cand vine vorba de stiri de sensatie.
Doi - apa sfintita intradevar isi modifica anumite proprietati. A demonstrat-o acel japonez care studiaza apa de o viata (nu-i retin numele).
Trei - minunile lui Dumnezeu sunt multe. Totusi nu cred ca are Dumnezeu nevoie sa-i atribuim noi diverse povesti de-ale noastre ca sa-I inmultim minunile. Acest folclor deobicei apare acolo unde nu exista credinta adevarata si unde se cauta diverse "minunatii" pentru autoconvingere.
Iarasi nu cred ca doar faptul ca s-a modificat densitatea optica a apei va face prea multi sa creada (apropos: stie cineva ce e aia densitate optica a apei??! Credinta adevarata vine doar prin HAR. Credinta care vine prin minte/ratiune este nestatornica si se numeste convingere. De aceea se insista pe Impartasanie si pe Tainele Bisericii. De aceea ne indeamna vrajmasul spre diverse secte, pt ca stie ca aia nu e credinta adevarata, e doar o iluzie (cati martiri din secte s-au facut in anii comunismului?).
1. Nu era doar un articol de presa, in acel articol se dau nume de institutii, persoane, precum si rezultate ce tin de stiinta. De inventat se pot inventa doar articole ce vorbesc in general, nu inventeaza nimeni astfel de date, nu te mai lua dupa AlinB.
2. Bine ca pe japonez il credem, dar pe cercetatori rusi nu. Doar pentru ca a spus AlinB.
3. Aceste experimente sau ce or fi nu au fost facute pentru a crede rational credinciosii sau pentru a converti pe cineva. S-au facut ca asa s-au gandit acei cercetatori. la fel cum s-a apucat si japonezul sa faca.
Densitatea apei o putem citi pe net ce inseamna, dar reiese si din articol daca este citit. E si logic ce inseamna, se intelege din titlu. Foarte pe scurt aici: http://ro.wikipedia.org/wiki/Indice_de_refrac%C8%9Bie
Acum am gasit si despre cercetatorul japonez, nici macar nu are legatura cu crestinismul: Masaru Emoto, savant si scriitor japonez a descoperit ca apa are memorie si ca poate fi influentata prin cuvinte, muzica, sentimente.
Reply With Quote