Citat:
În prealabil postat de cipri85
Pentru ca asa spune Iisus Hristos Fiul lui Dumnezeu a doua persoana a Sfintei Treimi(Dumnezeu Cuvantul intrupat) si intemeietorul crestinismului prin Jertfa de pe Sf. Cruce. Invatatura crestina nu isi are radacinile in gandirea unui om(ex. budismul sau islamul) ci reprezinta Calea, Adevarul si Viata revelate chiar de Dumnezeu in persoana. Mantuitorul nu se numeste Cale, Adevar si Viată ci foloseste forma articulata ceea ce pentru un crestin ar trebui sa anuleze posibilitatea existentei altor alterantive de a ajunge la sfintenie. Nu exista mai multe cai, mai multe adevaruri care sa ne duca la Viata vesnica, la comuniunea cu Dumnezeu.
|
ba fix ca isi are existenta in gandirea unor oameni... sunt create de oameni... in schimb islamul este creatie supernaturala(dictat de inger).... tot o intorci la crestinism, poate reusesti sa ma superi si va voi face pe toti atei pe forumul asta... am resursele si argumentele necesare crede-ma... incearca sa fi obiectiv si sa ramai on-topic.. De ce ar exista "o singura religie" am intrebat... de ce ingaduie Dumnezeu plentitudinea de religii care exista azi am intrebat iarasi... si iarasi am intrebat care e criteriul ce diferentiaza religia adevarata de cele false.. ramai la subiect, iar de nu voi rupe forumul asta in doua.