Citat:
În prealabil postat de Mihai36
...
|
Dragul meu Mihai, tocmai sunt pe punctul de a încheia un ciclu despre adevăr (și cum putem să-l aflăm) pe această postare. Toți s-ar plictisi dacă aș lua-o de la capăt. Te rog fă un mic efort ca să vezi cum am aflat noi Ortodocșii Adevărul, că aici este problema ta: crezi că adevărul poate fi aflat într-un om, care ești tu. În nimeni, nici măcar în preoți sau papă cum cred papiștii nu poate fi găsit adevărul, căci
Ps.115:2. Eu am zis întru uimirea mea: “Tot omul este mincinos!”
Deci degeaba tot combați tu împotriva noastră, combați ceea ce crezi tu că este Ortodoxia dar nu este, este imaginea ta despre Ortodoxie, o falsa ortodoxie, un ortodoxism.
Dacă dorești să afli cum credem noi că se poate afla adevărul urmărește de aici:
Citat:
În prealabil postat de ALEXANDRU ANASTASIU
Este o contradicție în cele ce le spui tu pe de o parte nici un om nu poate deține Adevărul, El este doar la Dumnezeu, iar pe de alta sufletul tău nu se poate înșela, este infailibil, un fel de papă, deci e un barometru care deține Adevărul (sau măcar o parte din El).
Deci sufletul tău este Dumnezeu sau o bucată din Dumnezeu, așadar Dumnezeu este împărțit?
|
Și dacă nu ești de acord cu ceva ia acel lucru, citează-l, a citare și combate-l ca să văd unde era postat și să-ți răspund.
Îți dai seama că nu mă pot învârti în loc când avem de mers pe drumul bioterapiei până la ultima vrăjeală cum zicea colegul nostru de mai sus.
Cea mai prăpăstioasă cale e să te sprijini pe tine, pe mâinile tale, pe mintea ta:
Iov 40:9. Este brațul tău ca brațul lui Dumnezeu? Și glasul tău este, oare, tunet, precum este glasul Lui?
Ps.43:4. Că nu cu sabia lor au moștenit pământul și brațul lor nu i-a izbăvit pe ei,
Ps.43:5. Ci dreapta Ta și brațul Tău și luminarea feței Tale, că bine ai voit întru ei.
Eccl.2:11. Apoi m-am uitat cu luare aminte la toate lucrurile pe care le-au făcut mâinile mele și la truda cu care m-am trudit ca să le săvârșesc și iată, totul este deșertăciune și vânare de vânt și fără nici un folos sub soare.
Înțel.1:16. Dar cei necredincioși își atrag moartea cu mâinile și cu glasul, se uită la ea ca la o prietenă, sunt pătimași după ea și au făcut legătură cu ea și cu adevărat vrednici sunt să fie ai ei.
Sirah 2:14. Vai inimii celei slabe! Că nu crede, pentru aceea nu va fi apărată.
Sirah 2:15. Vai vouă, celor ce ați pierdut răbdarea! Ce veți face când vă va cerca Domnul?
Sirah 2:16. Cei care se tem de Domnul nu vor fi necrezători cuvintelor Lui, și cei ce-L iubesc pe El vor păzi căile Lui.
Sirah 2:17. Că cei ce se tem de Domnul vor căuta bunăvoința Lui, și cei ce-L iubesc pe El vor împlini legea.
Sirah 2:18. Cei care se tem de Domnul vor găti inimile lor și înaintea Lui vor smeri sufletele lor, zicând:
Sirah 2:19. Să cădem în mâinile Domnului, și nu în mâinile oamenilor.
Sirah 2:20. Că precum este slava Lui, așa este și mila Lui.
Sirah 38:37. Tot așa olarul, șezând la lucrul său și învârtind cu picioarele sale roata,
Sirah 38:38. Pururea are grijă de lucrul său, ca lucrarea lui să fie multă.
Sirah 38:39. Cu mâinile sale va închipui lutul și sub picioarele sale va îndupleca vârtoșia lutului.
Sirah 38:40. Inima sa o va da ca să săvârșească netezirea și privegherea lui ca să curele cuptorul.
Sirah 38:41. Toți aceștia întru mâinile lor nădăjduiesc și fiecare în meșteșugul său este înțelegător.
Sirah 38:42. Fără de aceștia nu se zidește cetatea, nici vor locui, nici vor umbla cei din cetate.
Sirah 38:43. Dar la adunare nu vor trece mai sus; și așezământul judecății nu este pentru ei, nici vor arăta dreptatea și judecata.
Sirah 38:44. Și în pilde nu se vor pricepe.
Sirah 38:45. Ci ei întăresc zidirile veacului și pofta lor este lucrarea meșteșugului.
Sirah 38:46. Altfel este cel care își închină sufletul său și cugetă în legea Celui Preaînalt.
Cine vrea să se mântuiască să umble cu mult sfat.
Să-ți ajute Dumnezeu să ajungi la Adevăr. Este minunat!
Cu drag, Alexandru