Citat:
În prealabil postat de Mihai36
Exista versete in VT care se refera la a doua Sa venire?
|
Daniil capitolul 11
1 În vremea aceea se va ridica Mihail, marele voievod, cel ce stă [de veghe] asupra fiilor poporului tău; și va fi vreme de necaz, necaz cum n'a mai fost din vremea când s'a făcut neam pe pământ și până'n vremea de acum; în vremea aceea se va mântui poporul tău, și anume oricine va fi găsit scris în carte a.
2 Și mulți dintre cei ce dorm în țărâna pământului se vor trezi b: unii la viață veșnică, iar alții la ocară și rușine veșnică.
3 Și cei ce au cunoașterea c vor străluci ca lumina cerului d; iar din cei drepți e, mulțime, vor fi ca stelele în vecii vecilor.
4 Iar tu, Daniele, închide cuvintele și pecetluiește cartea până la vremea sfârșitului, f până ce mulți vor fi învățați și cunoașterea va spori».
5 Și eu, Daniel, am văzut; și, iată, alți doi stăteau; unul, dincoace de malul râului și altul, dincolo de malul râului.
6 Și unul i-a zis bărbatului înveșmântat în in, cel ce era deasupra apei râului: «Pe când va fi sfârșitul minunilor despre care ai grăit?»
7 Și l-am auzit pe bărbatul înveșmântat în in, cel ce era deasupra apei râului; și el și-a ridicat dreapta și stânga la cer și s'a jurat pe Cel ce în veac este viu: «În vreme și vremi și o jumătate de vreme g; când rămășițele poporului celui sfânt se vor aduna din risipire h, atunci pe toate le vor cunoaște. i»
8 Iar eu am auzit, dar n'am înțeles. Și am zis: Doamne, care va fi sfârșitul acestor lucruri?
9 Iar el a zis: «Vino, Daniele, căci închise și pecetluite sunt cuvintele până la vremea sfârșitului.
10 Mulți vor fi aleși și înălbiți și încercați prin foc și sfințiți; dar nelegiuiții vor face nelegiuiri, și nimeni dintre nelegiuiți nu va avea cunoașterea, dar cei înțelepți vor avea cunoașterea j.
11 Și de la vremea când va înceta jertfa cea necontenită, când se va așeza urâciunea pustirii: o mie două sute și nouăzeci de zile.
12 Fericit este cel ce așteaptă și ajunge la o mie trei sute și treizeci și cinci de zile k.
13 Tu însă du-te și te odihnește l, că încă mai sunt zile și ceasuri până la plinirea sfârșitului; și te vei odihni și te vei scula în ceea ce-i al tău m la sfârșitul zilelor»“.
Daniil 9, 27:
Și'ntr'o săptămână va încheia El legământ cu mulți c2; și la mijlocul săptămânii va înceta jertfa mea și prinosul d2; iar în sfântul locaș va fi urâciunea pustiirilor e2; și la sfârșitul vremii i se va pune capăt pustiirii f2»“.
Daniil 11,31
Și seminții vor odrăsli din el și vor pângări sfântul locaș al tăriei și vor da la o parte jertfa de fiecare zi și vor face o urâciune pustie
Toti Sfintii Parinti interpreteaza versetele Daniil 9,11, Daniil 11,31, Daniil 9, 27, Mc 13:14, Mt 24,15 astfel: atat timp cat pe Pamant se va savarsi Sf. Liturghie, Jertfa cea fara da sange(jertfa cea necontenita) raul(uraciunea pustiiri) nu va fi biruitor nu se va instala la loc de cinste(chiar in sfintele altare datorita apostaziei slujitorilor si a poporului).