Citat:
În prealabil postat de AlinB
Atunci n-ar trebui prezentate ca adevaruri verificabile stiintific.
Nu te forteaza nimeni sa o iei pe drumul asta dar o data ce ai luat-o, daca nu faci fatza situatiei, in loc sa convingi pe cineva, te umpli de penibil..
|
Am spus ca eu nu sunt vrednic, nu ca nu se intampla o minune cu apa sfintita.
Dar am si dat minunea care s-a intamplat in timpul lui Mihai Viteazu, sau si de asta ai auzit acum prima data?
Eu nu te inteleg deloc si ceea ce spui e haotic. Nu inteleg de ce esti asa revoltat ca apa sfintita nu se strica. Nu crezi asta? La fel ca la celalalt subiect, tu sustii evolutionismul?
Nu stiu care sunt conceptele tale, ai spus ca ai discutat cu neoprotestanti mult timp, poate crezi ca si ortodocsii spun ca si ei, ca singurele dovezi sunt ca scrie in Biblie si ca nea Vasile nu mai bea de cand a trecut la ei. Noi avem si dovezi, nu doar filozofie.
Acum poate crezi ca minunile sunt doar in imaginatia noastra, nu sunt si fizice. Doar vrajmasul creaza minuni fictive, cele divine sunt si fizice. Deci pot fi observate.
Noi nu avem nevoie ca sa fie demonstrate stiintific, pentru ca noi credem in ele si suntem siguri, dar in discutie cu un ateu sau cu un eterodox (neoprotestant) sunt foarte utile si folositoare. Pentru ca un ateu nu e interesat ca asa scrie in Bibilie, iar Iisus nu le-a vorbit doar de teologie, a facut si minuni palpabile.
Uite in cazul sfintelor moaste, se uita sa vada daca sunt sfinte moaste, nu iau orice trup neputrezit si spun ca sunt moaste.
Nu inteleg de ce esti asa revoltat ca s-a gasit ca apa care e sfintita nu mai e aceeasi cu cea dinainte, trebuia sa crezi asta si fara acele cercetari. Doar daca e cineva ateu e normal sa aiba unele indoieli, nu un ortodox. Si parintele Cleopa spune de un element important al credintei, dreapta socoteala. Sa vedem ce e bun si ce e rau, nu sa respingem tot ca si cum ar fi rau. De aceea si scriam ca stiinta nu are cum sa fie opusa credintei, dimpotriva confirma unele din cele crezute de noi (ca de exemplu stramosul comun), iar prin asta nu ma refer la cele nascute din imaginatie, ca teoria evoltionista, ci cele care folosesc (si) date experimtentale.
In cazul de fata, esti prima persoana care contesta tot ceea ce scrie acolo, ca si cum ar fi inventia ziaristilor. Am citit doar ca unii atei contesta pregatirea celor ce au facut experimentele, pentru ca Malakovskaya nu e cercetator renumit si recunoscut pe plan international. Dar nu ca totul e inventie, ceea ce e fara sens pentru ca nimeni nu da nume de institutie si nume de persoane, doar spun "cativa cercetatori au aratat ca apa sfintita are nu stiu ce proprietati". Pentru ca cei din Sankt Petersburg ar stii ca acolo nu e niciun institut de genul asta, iar daca exista si doar persoanele sunt inventate, cei de la acel institut ar stii ca la ei nu esti nicio Malakovskaya sau ce nume apar acolo. In Rusia sunt multi atei, nu cred orbeste, se spune ca dupa 1990 erau doar 40% ortodocsi, acum procentul a crescut, aproape dublandu-se.
Si ti-am spus ca daca nu ai incredere, exista in fiecare oras laborator care analizeaza apa, poate face si o analiza de densitate optica, e verificabil. Dar e mai usor sa ne contrazicem degeaba. Nu eu trebuie sa fac asta, pentru ca eu cred ce scrie acolo.
Asadar daca vei dori imi poti spune conceptiile tale legate de evolutionism, minuni si ceea ce am mai intrebat.