View Single Post
Vechi 21.07.2011, 20:22:17
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Aproximativ Datorită condițiilor obiective imediat după potop, i se îngăduie lui Noe și familiei lui să mănânce [și] carne.
Însă vedem din tot cuprinsul capitolelor 8 și 9 din Facerea că Dumnezeu face deosebire între animalele "curate" și "necurate" (unu la mână).
Pardon, dar din cate vad apare o singura mentiune in capitolul 8 iar in 9 din cate vad i se spune ca poate sa manince orice, fara nici un fel de restrictie curate/necurate.

"Tot ce se mișcă și ce trăiește să vă fie de mâncare; toate vi le-am dat, ca și iarba verde."

Si singura restrictie:

"Numai carne cu sângele ei, în care e viața ei, să nu mâncați"

Citat:
Doi la mână: dacă Noe ar fi nesocotit această taxonomie divină (animale comestibile și necomestibile) și ar fi mâncat doar un poorc sau o scroafă (iau acest exemplu comun de animal numit de Dumnezeu "necurat"), astăzi nu mai existau porci pe pământ. Se cunoaște faptul că Noe a luat doar câte o pereche din fiecare animal necurat, iar din cele curate câte șapte perechi. Cred că e suficient de evidentă concluzia ce-o putem trage.
Ca sa vezi ce logica stralucita, pai cine stie poate a mancat din porculepter, animal necurat, si de asta nu mai sunt azi pe pamant. :)

Interesant, as vrea si eu sa stiu daca se poate pe ce criterii au devenit unele animale "necurate" si din moment ce erau "necurate", de ce au fost salvate de la potop.

Last edited by AlinB; 21.07.2011 at 20:29:19.
Reply With Quote