Citat:
În prealabil postat de ioanna
Bun, deci ateii cred ca Dumnezeu nu exista, asa cum credinciosul crede ca Dumnezeu exista, ambii neavand o dovada efectiva, deci exista si o doza de subiectivism in credinta fiecaruia, pe langa toate argumentele logice pe care ambii le aduc, pentru a-si intari convingerea proprie. Necredinta este o premiza a vietii, in aceeasi masura ca si credinta.
Spui ca ateul agnostic nu are cunoasterea spirituala, deci consideri ca “spiritualul” e o metafizica abstracta, respingi din start la nivelul intelectului experienta spirituala pentru ca aceasta nu se poate dovedi ? Personal consider ca nu trebuie sa punem problema "exista sau nu exista Dumnezeu", ci daca am sau nu nevoie de Dumnezeu, am nevoie de cunoastere spirituala. Din aceasta necesitate rezida si credinta.
|
mai inainte ti-am spus ca nu ai nevoie de dovezi ca sa nu crezi ceva, ca sa nu crezi trebuie sa nu fi convins
si da, nu ai cum sa dovedesti lipsa ta de credinta si nici credinta
cum imi dovedesti tu mie ca nu crezi ca pamantul e elipsoid?
cum iti dovedesc eu tie ca eu cred ca pamantul e elipsoid?
(cred fiind cuvantul cheie)
legat de experiente spirituale da, ai dreptate, fac aia
sunt oameni acuma care ei sunt convinsi ca au fost rapiti de extraterestrii din cauza "experientelor spirituale", sora bunicii mele era convinsa ca in fiecare seara vin oameni la ea acasa si o ataca, venea la bunica mea si ii arata pe piele unde ea zicea ca o taiat-o atacatorii, dar nu avea nici o vanataie, nimic
daca treceai seara pe langa casa ei auzeai cum tipa "NUUUU!! LASA-MA IN PACE!!"
desi becu era deschis si evident nu se intampla nimic, era totul in mintea ei