Citat:
În prealabil postat de cipri85
Impartaseau situatia lui Lucifer si a ingerilor lui carora primii oameni acceptand pacatul le-au dat crezare. Pacatuind Adam si Eva au rupt comuniunea cu Dumnezeu si au acceptat-o pe cea cu Satana. Acest pacat primordial a fost si este mostenit de toti cei nascuti din Adam si Eva. Si e important de stiut ca statutul de drept nu garanteaza totala lipsa a pacatului(o clipa de ar fi viata noastra si tot am pacatui) implica sarguinta de a nu gresi fata de poruncile Ziditorului si ajungerea in timp(caderi si ridicari) la o stare de nepatimire de dreptate. Si e la fel de important de stiut ca nimic impur, necurat nu poate sa intre in Imparatia lui Dumnezeu.
Dumnezeu a reparat greseala omului intrupandu-se, facandu-se om, luand toate pacatele lumii pe seama sa prin Botezul in raul Iordan, se rastigneste pe Sf. Cruce si impreuna cu el tot pacatul lumii(inclusiv cel primordial scotand astfel din iad pe toti ce putea fi scosi), ne ofera Taina Sf. Botez pentru iertarea pacatului original pentru cei nou nascuti, Taina Sf. Spovedanii pentru iertarea pacatelor savarsite intr-o viata si cel mai important Taina Sf. Euharistii: Trupul si Sangele Lui(ocazia de a fi Hristofori - purtatori de Hristos uniti cu Hristos atunci cand ne impartasim cu vrednicie).
|
Poate sunt eu mai prost de felul meu, dar tot nu inteleg ce cautau oameni drepti in iad....
Eplica-mi ca si cum as avea 5 ani...(ca sa citez din filmul philadephia)
Si as vrea un exemplu din VT unde este mentionat iadul si trinitatea.(daca se poate)