View Single Post
Vechi 22.07.2011, 08:30:25
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raziel Vezi mesajul
Poate sunt eu mai prost de felul meu, dar tot nu inteleg ce cautau oameni drepti in iad....
Eplica-mi ca si cum as avea 5 ani...(ca sa citez din filmul philadephia)
Si as vrea un exemplu din VT unde este mentionat iadul si trinitatea.(daca se poate)
Ramane de vazut ce era Iadul in VT. Pentru ca este descris ca un loc in care omul nu mai poate face nimic din ceea ce facea cat era pe pamant. O sa caut mai pe seara versetele cand o sa am putintel timp. Insa VT este plin de parerile oamenilor despre Iad, de aceea eu personal prefer ceea ce a zis Iisus despre Iad, El fiind Dumnezeu si stiind mai bine cum stau lucrurile. Din parabola cu saracul Lazar si bogatul nemilostiv se vede ce este Iadul si se poate citi printre randuri ca oamenii de fapt nu prea stiau ce ii asteapta dupa moarte, deci ceea ce scrie in VT despre Iad este discutabil.
Cat despre drepti, ei erau in "Sanul lui Avram" un loc unde nu era rau, dar nici in comuniune deplina cu Dumnezeu. De acolo au fost scosi si dusi in Imparatie la invierea Domnului. Cei din Iadul propriu-zis insa cel mai probabil ca au ramas acolo, nu scrie sa fi fost eliberati si ei. Asta este parerea biblica.
Ramane totusi intrebarea: pacatosii din timpul lui Iisus la care Iisus le zicea ca pacatele le sunt iertate, ar fi mers in Iad daca Iisus nu venea? Cam da daca este sa fim logici. Cum atunci ei au avut sansa sa le fie iertate pacatele iar celor dinaintea lor nu? Asa ca iti dau inca o parere personala nebiblica: Iisus s-a dus si in Iadul cel adevarat unde se aflau pacatosii, si toti cei care s-au cait in acel moment ca si talharul de pe cruce, au fost salvati. Si la fel cred ca se va intampla si la judecata finala, cei din Iad se vor cai dupa invierea in trup si vor fi salvati. Timpul petrecut acum in Iad cu sufletul le va aduce cainta si le va destepta constiinta ca in cazul bogatului nemilostiv.

Last edited by Adriana3; 22.07.2011 at 08:34:56.
Reply With Quote