View Single Post
Vechi 22.07.2011, 10:23:41
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Probabil că nu, dar asta nu înseamnă că ar fi creștinește.
În altă ordine de idei, să știi că în ortodoxism e un pic altfel decât în catolicism!
Dar cu siguranță după o scurtă ieșire aș evita contactul cu respectivii.

Pe de altă parte, iubitul meu frate în Hristos, te plângi când cineva te jignește, dar nu te dai în lături s-o faci nici dumneata:

Pai, nu e adevarat ca grecii au o propensiune catre trancaneala filosofica, puturoasa si inutila in mare parte, in timp ce semitii si coptii sunt oameni de asceza si rugaciune, iar latinii si germanicii de actiune?
Va asigur ca tot ei sunt responsabili pentru transformarea schismatica a Bisericii de Rasarit, si mai grav, in folosirea ei in crime contre altor neamuri, indeosebi in Balcani. On-topic: in Rusia secolului XVII au fost ucis oameni fiindca...refuzau sa scrie Numele Domnului in grafia greaca. Si pentru noi, catolicii, care, dupa rit, dar nu neaparat, scriem in ambele feluri, asta a fost un mod de a ni se arata pisica. Toate astea nu mi se par normale. Cum am scris mai sus, crestinul nu e ceva anesteziat, care trece printr-un simulacru de viata, netraind-o, ci doar dispretuind materia ca gnosticii si dorindu-si,, in cel mai pelagianistic mod, mantuirea ca premiu pentru "fapte" de..."viteaza si martirica" pasivitate emotionala. (!!??) Ala nu e crestin, e un emo masochist.
Reply With Quote