View Single Post
Vechi 22.07.2011, 10:41:51
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
N-am a mă certa cu dânșii, căci ei știau [ca și nevrednicul de mine] de la Maestrul lor divin că atunci când vrei să-ți mărturisești păcatele nu trebuie să intri în confesional ori sub poala popii, ci:

"Tu însă, când te rogi, intră în cămara ta și, închizând ușa, roagă-te Tatălui tău, Care este în ascuns, și Tatăl tău, Care vede în ascuns, îți va răsplăti ție." (Matei 6,6)

Ce ai scris tu bolduit se refera la rugaciunea particulara care este si ea o fapta a credintei ,dupa cum a spus Hristos.
Dar despre marturisirea si iertarea pacatelor Hristos a spus "Cate veti ierta aici pe pamant vor fi iertate si in ceruri ,cate veti tine..."
Deci El a spus asta apostolilor care au lasat urmasi episcopi si preoti ,diaconi inca din vechime ,nu dupa capul lor ci dupa cum le-a fost spus . Caci Evanghelia trebuie propovaduita si urmata intocmai pana la sfarsitul veacurilor ,nu dupa mintea unuia si altuia :
"Mergeti si vestiti Evanghelia la toate neamurile ..."
Evanghelia lasata de Hristos , nu modificata si rastalmacita de minti ratacite.
S-a spus mai sus ,acum am citit ce a spus Korina :
"Luati Duh sfant carora le veti ierta pacatele ."
Deci fara Duh Sfant nimeni nu poate ierta pacatele ,aici e vorba de preoti care sunt sfintiti cand sunt hirotoniti.

Last edited by anita; 22.07.2011 at 10:46:25.