Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu
N-am a mă certa cu dânșii, căci ei știau [ca și nevrednicul de mine] de la Maestrul lor divin că atunci când vrei să-ți mărturisești păcatele nu trebuie să intri în confesional ori sub poala popii, ci:
"Tu însă, când te rogi, intră în cămara ta și, închizând ușa, roagă-te Tatălui tău, Care este în ascuns, și Tatăl tău, Care vede în ascuns, îți va răsplăti ție." (Matei 6,6)
|
Ce ai scris tu bolduit se refera la rugaciunea particulara care este si ea o fapta a credintei ,dupa cum a spus Hristos.
Dar despre marturisirea si iertarea pacatelor Hristos a spus "Cate veti ierta aici pe pamant vor fi iertate si in ceruri ,cate veti tine..."
Deci El a spus asta apostolilor care au lasat urmasi episcopi si preoti ,diaconi inca din vechime ,nu dupa capul lor ci dupa cum le-a fost spus . Caci Evanghelia trebuie propovaduita si urmata intocmai pana la sfarsitul veacurilor ,nu dupa mintea unuia si altuia :
"Mergeti si vestiti Evanghelia la toate neamurile ..."
Evanghelia lasata de Hristos , nu modificata si rastalmacita de minti ratacite.
S-a spus mai sus ,acum am citit ce a spus Korina :
"Luati Duh sfant carora le veti ierta pacatele ."
Deci fara Duh Sfant nimeni nu poate ierta pacatele ,aici e vorba de preoti care sunt sfintiti cand sunt hirotoniti.