Citat:
În prealabil postat de DragosP
Foarte rău, Dumnezeu nu face nimic la dorința noastră dacă nu merităm. Faptul că nu s-a întâmplat ceva cu tine în timp ce credeai nu demonstrează nimic; sau poate demonstrează că Dumnezeu ți-a pus puțin la îndoială credința. Din păcate se pare că ai picat testul.
|
Doar formele frumosului spiritual il apropie pe om de Dumnezeu, daca starea ta launtrica e sceptica, te indepartezi, pentru ca iti hranesti ego-ul intr-un mod constat si perseverent. Speranta divina e ancora sigura si neclintita a sufletului, ce atrage in universul tau launtric dorinta de a ajunge o fiinta umana implinita, e o necesitate psihologica pe care ti-o amplifici prin aspiratie, e un sentiment puternic, stenic si general. Universul fiintei umane nu poate fi disecat strict in mod stiintific, iar Dumnezeu se afla in universul tau launtric. Adevarul microcosmosului meu uman nu poate fi zdruncinat de „dovezi stiintifice” ale altora, deci dictonul
"Tu poti avea "adevarurile" tale,eu am dovezile" e gol de continut si denota o pseudo-superioritate.
Citat:
Nu vrei totuși să ne spui cum/când/unde ai fost discriminat pe motiv de ateism în RO?
|
Nu stiu de ce a spus ca e discriminat, pentru ca nu exista discriminare la adresa ateilor, exista doar aroganta si de o parte si de alta. Imfatuarea ateilor este la fel de dezgustatoare ca si bigotismul religios.
Citat:
Ca sa fi ateu trebuie sa nu crezi in zei.
Asta fiind spusa, unii atei cred in reincarnare, altii nu.
|
Un ateu care crede in reincarnare nu mai e ateu, din moment ce el crede ca spiritul supravietuieste mortii trupului, pentru a reveni dupa un interval de timp in alt trup, deci crede in supranatural. Pana la urma ce implica "sa nu crezi in zei"? oare nu inseamna sa nu crezi in forte si puteri supranaturale?