Tu as zice judeci eronat fiindca nu cunosti destul celelalte religii -poate ai citit cite ceva pe unele siteuri crestine unde se combat toate fara o temeinica cunoastere.
Coranul nu a indemnat la Jihad dupa moartea lui Mohamed , scrie in Coran ca Mohamed insusi a lasat cu limba de moarte ca razboiul armelor a incetat si ca de-atunci sa le vobeasca doar gurile iar armele sa taca . Deci asazisul jihad actual nu este biblic daca e sa o luam dupa Coran. Coranul o fi considerat sfint insa nu este, a fost scris de un grup de oameni care au fost in preajma lui dupa moartea lui Mohamed exact ca si evangheliile crestine insa mai sint si alte texte cum ar veni apocrife numite Hadith.
Insa chiar si asa pe alocuri cuprinde niste adevaruri comparabile cu cele ale crestinatatii .
La ei duhul sfint se numeste Ruh iar botezul renastere spirituala. Si nu au conceptul de venire divina -cu toate astea cred in a doua venire a lui Iisus iar cei care citesc Hadith-urile cred in venirea lui "Mahdi" al 12 lea Mare Imam care va avea toate puterile lui Allah -cum ar veni Allah insusi. Insa putini stiu ca numaratoarea celor 12 nu se face dupa listele marilor imami larg cunoscuti ci dupa o lista a sufilor care acum vreo 20 de ani ajunsese la al 11 lea abia -iar pt al 12-lea sint rezervate teste de sfintenie mult mai dure pe care nu le poate trece nimeni daca nu este insusi Dumnezeu.
Concluzia este ca noi in comparatie judecam crestinismul exceptind derapajele cum ar fi Inchizitia insa pe celelalte nu le judecam exceptind derapajele lor caci nu facem deosebirea la ei intre ce este ortodox si ce nu este. Nu le cunostem ramurile si difrentele doctrinare . Iar ca sa poti face ai nevoie de un studiu mult mai complex decit studiul crestinatatii. iar rezulattele -ca sa judeci dupa roadele in sufletul omului - trebuie mai intii sa le afli -sa mergi in lumea lor caci nu le vei afla din siteuri crestine in nici un caz.
Asta daca vrei sa nu judeci asa dupa prima impresie si sa dai verdicte cu titlu de adevar absolut.
Last edited by Mihai36; 22.07.2011 at 13:27:22.
|