Pentru mine, mi se pare ca aceste sfinte sunt fara asemanare shi de aceea tzin sa le amintesc de sarbatoarea Schimbarii la Fatza:
Eupraxia, Iulia shi staretza lor , apoi Eutalia, Filoftea shi sfanta Cristina...
Iar barbatzi, pentru topic mai mult dar shi pentru sarbatoare, il amintesc pe Varsanufie shi Ioan (tot m-am gandit cum se traduce numele sau shi nu demult m-am dumirit, sper: voie proprie arsa sa nu fie, mai bine sa tzi-o tai din timp :D) pentru intzelepciunea shi credintza lor ...
shi pe parintzii noshtri: Clepoa Ilie, Arhimandrit Sofronie de la Manastirea Lainici, Arsenie Boca shi Arsenie Papacioc shi nu in ultimul rand sa-l amintesc shi pe bunul parinte Galeriu... :) .... oricum l-ash aminti shi pe sfantul Evagrie cel preapotcnit de diavoli, pe un sfant nevoitor al pustiei care ingrijea doar de un pom shi care dind roade il mai hranea shi pe el din cand in cand... dar i-am uitat numele... sau pe cel care pentru a nu primi slava desharta de la oameni vietzuia la un adapost in padure, departe de fratzii sai calugari shi se intorcea rar intre ei probabil pentru a se mai ingriji daca se ivea vre-o nevoie, pentru cate ceva, luptand shi acesta astfel cu capeteniile patimilor sale nevoindu-se... dar din pacate nu i-am retzinut numele...
|