spui :Draga care e Dumnezeul ala sa credem in El. L-ai cunoscu deplin inainte ca Iisus sa-l faca cunoscut? Nu l-ai cunoscut. Doar partial.
Uite la intrebarea asta iti voi raspunde vag: L-am cunoscut si El mi L-a aratat pe Iisus pe cind nu Il cunosteam, insa nu vreau sa dau mai multe amanunte.
Tertulian nu este trecut in sinaxar fiindca a plecat la gnostici insa este unul dintre cei 3 parinti teologi.
Despre natura divina a lui Melchisedec este vreset in NT:
Epistola către Evrei
Capitolul 7
3. Fără tată, fără mamă, fără spiță de neam, neavând nici început al zilelor, nici sfârșit al vieții, ci, asemănat fiind Fiului lui Dumnezeu, el rămâne preot pururea. 4. Vedeți, dar, cât de mare e acesta, căruia chiar patriarhul Avraam i-a dat zeciuială din prada de război. 5. Și cei dintre fiii lui Levi, care primesc preoția, au poruncă după lege, ca să ia zeciuială de la popor, adică de la frații lor, măcar că și aceștia au ieșit din coapsele lui Avraam; 6. Iar Melchisedec, care nu-și trage neamul din ei, a primit zeciuială de la Avraam și pe Avraam, care avea făgăduințele, l-a binecuvântat. 7. Fără de nici o îndoială, cel mai mic ia binecuvântare de la cel mai mare. 8. Și aici iau zeciuială niște oameni muritori, pe când dincolo, unul care e dovedit că este viu.
Intrebi: Daca nu te increzi in oameni atunci de ce marsezi pe 'dogmele nedezvaluite'(inexistente) ale calugarilor ortodocsi cu viata Sfanta?
Fiindca am aflat unele dintre ele in discutii particulare si ele se potrivesc cu VT pe cind dogma oficiala si canoanele teologilor nu in totalitate.
iar din cite stiu la inceput calugarii invata de la teologi dar in final tot teologii cauta sa fie in preajma calugarilor sporiti ca sa culeaga invatatura si intelesurile mai grele.
As avea o intrebare: cum beau yoghinii, musulmanii... Sangele lui Hristos, cum ii mananca Trupul? Cum il cunosc pe Hristos pentru ca astfel sa ajunga sa-l cunoasca pe Dumnezeu in Treime Sfant?
Cunosterea lui Hristos este nu teoretica ci doar prin desavisrirea spirituala binecuvintata cu aceeasi iubire divina -pe care unii doar o afirma iar altii o traiesc -asa incit la timpul potrivit li se descopera caci si credinta in Iisus ca orice credinta este o binecuvintare.
Daca nu cunosti fericirea desavirsirii Iisus nu locuieste decit putin in tine si deci tu nu il cunosti pe de-a intregul. mai placuti sint lui Dumnezeu cei care implinesc legea firii de la sine decit credinciosii care nu o implinesc -asta inseamna ca Iisus traieste mai mult in ei decit in cei care doar cred ca il cunosc.
Dumnezeu poate binecuvinta si oficial (prin taine institutionalizate) si neoficial. pe oricine lucreaza neprihanirea il aduce la El chiar daca la un moment dat este ateu, intro buna zi va deveni credincios daca este binecuvintat cu credinta.
spui: Draga Hristos ne avertizeaza ca, chiar daca ar veni inger din cer sa ne vesteasca alta evanghelie decat cea vestita de El sa nu-i dam crezare ba chiar ne indeamna sa-l dam anatemei.
Nu Hristos spune asta ci Pavel cu referire la fariseii care erau in stare sa faca o evanghelie falsa sa fie strecurata printre multele care existau la acea vreme -una prin care sa i se conteste divinitatea lui Iisus.
crestinatatea este doar o cunoastere "in parte" dupa cum recunostea si Pavel tocmai de aceea e loc si de mai bine ..Cercetati toate si pastrati ceea ce este bun. iar cind ai parte de o cunoastre mai bogata intelegi de la sine ca unele amanunte trebuie sa ramina in urma fiindca intelegi mult mai clar realitatile spirituale. Asa cum un om lasa lucrurile copilariei cind ajuge matur.
spui :Atunci fa bine si-l urmeaza dupa pilde si porunci, le gasesti in Biblie, si lasa aiurelie hinduse sau budiste.
Imi pare rau -nu cred ca ai dreptul sa imi spui ce sa fac atita vreme cit nu ti-am cerit sfatul , nici eu nu iti spun ce sa faci daca nu ma intrebi -daca aveam nevoie de inchizitie o cautam.
Spui ca crestinatatea este blnda si smerita --daca erai smerit nu te adresai pe acest ton.
Dupa ce imi dovedesti ca esti prooroc sau haruit cu vre-un dar de atotcunoastere abia atunci am sa ascult de tine. pina atunci sintem doar frati intru Hristos orbecaind in asteptarea Sa.
Nu am auzit pina acum de Oculta , doar de Grupul celor 300-din cei mai bogati 300 ai lumii intre care si toti regii actuali -(poate or fi aceaisi) nu vad ce ar putea sa faca ei mai mult decit a facut deja Hitler, Marx si Stalin.
iar despre new age nu ma intereseaza subiectul atita vreme cit nu este ceva unitar si reprezentativ, e o mostra prea mica din ce exista la ora actuala in lume.
Pentru cei care studiaza cu atentie profetiile proorocilor VT este imposibil sa nu isi dea seama ca unirea laolalta a tuturor popoarelor si realizarea unei singure credinte pe tot pamintul nu pote fi decit opera lui Dumnezeu si nu a muritorilor sau a celui rau care nu uneste ci doar desparte.
Last edited by Mihai36; 22.07.2011 at 17:52:10.
|