View Single Post
Vechi 06.08.2007, 14:00:38
antiecumenism antiecumenism is offline
Banned

Data înregistrării: 07.08.2006
Locație: ROMANIA,jud. Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sofiaiuga
dILEMA TE ROG NU GENERALIZA NU STROPI CU NOROI toata tagma medicala pt unii ,care intr-adevar muncesc mult si tre sa fie bine pregatiti profesional pt a face operatii grele ,iar aceasta educatie medicala continua se face CONTRA COST ,iar cu banii primiti de la onor statul roman,nu ar putea sa se mai perfectoineze nici un medic ci s-ar plafona ca venitul nu le permite decit ev .intretinerea familiei. Dar un monah a depus VOTUL SARACIEI SI NU MEDICUL ,deci situatia nici nu suporta comparatie!
Si eu lucrez in sanatate si pot sa zic ca situatia e jalnica.

Exista o carte interesanta la adresa :
http://www.misiune-ortodoxa.ro/download.php?list.40
a renumitului medic si savant Nicolae Paulescu (cel care a descoperit si insulina) : « Spitalul,Coranul,Talmudul,Cahalul,Francmasoneria ». In primul capitol el prezinta cum ar trebui sa fie un Spital, cum ar trebui sa se desfasoare activitatile in spital, cum ar trebui sa fie cadrele medicale.O sa dau cateva citate :

« Medicina (zice Paulescu) studiaza omul si-l studiaza intreg, corp si suflet.

« PROFESIA UNUI MEDIC IL OBLIGA SA SE DEVOTEZE PENTRU CEI CE SUFERA SI, DE MULTE ORI CHIAR, SA-SI RISTE VIATA PENTRU A SCAPA PE ACEEA A ALTORA. In ce alta profesie se gaseste abnegatia absoluta de sine, pe care medicina o impune celor ce o exercita? Este evident ca, dintre toate profesiile, medicina este cea mai bine-facatoare. »

« Medicul, prin profesia sa, devine prietenul si chiar confidentul celor ce sufera, - bogati sau saraci, tineri sau batrani, - care-l asculta si se supun orbeste la prescriptiile lui. «

« Parintele medicinei, Hipocrate, a avut dreptate sa zica : « scopul final al medicinei nu este numai sa vindece sau sa previna bolile, - ci inca sa perfectioneze pe oameni si sa-i faca mai fericiti, facandu-i mai buni. «

« Medicul trebuie deci sa fie, in acelasi timp, un savant, care iubeste din tot sufletul stiinta medicala, adica stiinta omului ; sa fie o fiinta care se jertfeste pentru altii, pana la moarte; sa fie un invatator al omenirii sau mai bine zis, un apostol al moralei…ai asa ar fi in realitate, daca confrati nedemni n-ar fi deschis taraba in templul sacru al medicinei. «

« Un spital este un asezamant in care bolnavii saraci gasesc, gratis, ingrijirile medicale de care au trebuinta, precum si tot ce le este necesar pentru intretinerea vietii, in timpul bolii lor. »

« Numeroase cercetari istorice si arheologice arata ca in vechime n-au existat spitale.Pana in primele secole ale Erei crestine , Romanii ca si Grecii, n-au avut spitale . Mai tarziu, atunci cand religia lui Hristos veni sa spuna omului ca o fiinta omeneasca ce sufera este un frate ce trebuie alinat, atunci numai, fu posibil sa se creeze adevarate spitale. Spitalele sunt o inspiratie a caritatii crestine »

« Primul spital pentru bolnavi a fost fondat la Roma in anul 380 de o pioasa femeie crestina, Fabiola, ale carei fapte bune ne-au fost transmise prin scrierile Sfantului Ieronim. In 372 Sfantul Vasile, Episcopul Cesareei Capadociei, zidi la portile acestei cetati un azil celebru unde se primeau si se ingrijeau bolnavii. Pe la sfarsitul secolului al vi-lea aparura spitalele si in Occident, mai intai ca anexe ale bisericilor si manastirilor, apoi ca stabilimente de sine statatoare. »

« Din aceste fapte istorice rezulta ca : spitalele nu au existat in antichitate ; ele au aparut in primele secole ale Erei crestine si sunt actele caritatii. »

« Ce este caritatea ? Este un act voluntar, a carui formula a fost enuntata astfel de catre Iisus Hristos :

< Cand va veni Fiul Omului intru slava Sa, si toti sfintii ingeri cu El, atunci va sedea pe tronul slavei Sale.
Si se vor aduna inaintea Lui toate neamurile si-i va desparti pe unii de altii, precum desparte pastorul oile de capre.
Si va pune oile de-a dreapta Sa, iar caprele de-a stanga.
Atunci va zice Imparatul celor de-a dreapta Lui: Veniti, binecuvantatii Tatalui Meu, mosteniti imparatia cea pregatita voua de la intemeierea lumii.
Caci flamand am fost si Mi-ati dat sa mananc; insetat am fost si Mi-ati dat sa beau; strain am fost si M-ati primit;
Gol am fost si M-ati imbracat; bolnav am fost si M-ati cercetat; in temnita am fost si ati venit la Mine.
Atunci dreptii Ii vor raspunde, zicand: Doamne, cand Te-am vazut flamand si Te-am hranit? Sau insetat si Ti-am dat sa bei?
Sau cand Te-am vazut strain si Te-am primit, sau gol si Te-am imbracat?
Sau cand Te-am vazut bolnav sau in temnita si am venit la Tine?
Iar Imparatul, raspunzand, va zice catre ei: Adevarat zic voua, intrucat ati facut unuia dintr-acesti frati ai Mei, prea mici, Mie Mi-ati facut. Atunci va zice si celor de-a stanga: Duceti-va de la Mine, blestematilor, in focul cel vesnic, care este gatit diavolului si ingerilor lui.
Caci flamand am fost si nu Mi-ati dat sa mananc; insetat am fost si nu Mi-ati dat sa beau;
Strain am fost si nu M-ati primit; gol, si nu M-ati imbracat; bolnav si in temnita, si nu M-ati cercetat.
Atunci vor raspunde si ei, zicand: Doamne, cand Te-am vazut flamand, sau insetat, sau strain, sau gol, sau bolnav, sau in temnita si nu Ti-am slujit?
El insa le va raspunde, zicand: Adevarat zic voua: Intrucat nu ati facut unuia dintre acesti prea mici, nici Mie nu Mi-ati facut.
Si vor merge acestia la osanda vesnica, iar dreptii la viata vesnica. >

« Dumnezeu vrea ca iubirea, ce-I datoreaza oamenii, sa se reverse asupra bolnavilor saraci. Si, intr-adevar, acesta este singurul mijloc efectiv, de care dispun oamenii, ca sa-si manifeste iubirea catre Creatorul lumii, catre autorul vietii lor,-si sa inalte astfel aceasta iubire pana la Acela pe care nu-L pot atinge si care n-are trebuinta, pentru El Insusi, de binefacerile lor… caci El este Binele infinit. »

« Din aceasta sentinta au rasarit spitalele »

« SI DACA VOITI SA FITI PERFECTI, URMAND PRECEPTELE CARITATII CRESTINE, INGRIJITI PE BOLNAVUL MIZERABIL, NU CA PE UN OM, NU CA PE UN FRATE CE SUFERA- CI CA PE INSUSI DUMNEZEU »

Reply With Quote