View Single Post
Vechi 22.07.2011, 22:49:03
ioan cezar
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Sfinții Părinți ne dau răspuns la toate întrebările și frământările noastre , îndepărtându-ne de la rătăcire , de la vorbirea deșartă și filozofia ieftină și fără rost , căci de iubire, iertare se vorbește extrem de frumos mai în toate religile lumii, dar Ortodoxia chiar o pune în practică , acceptând si prigoana, și dojana , și insulta , și hula "vecinului", căci ea nu s-a impus cu forța , nu a dat năvală , nu a batjocorit pe nimeni , nu a răstignit ! De ce l-a ucis Cain pe fratele său ? Din invidie , precum accentuează și Ioan Gură de aur , iar Dumnezeu nu l-a iertat , iar pedeapsa a fost cruntă , grea :"Rătăcitor vei fi și fugar pe acest pământ ". Vezi Ioane ce pedeapsă grea i-a dat ? Câți sunt oare pedepsiți astfel în lumea asta în care iubirea , iertarea este declarată mai la toate colțurile , dar din care nu se aplică mai nimic. Câți Caini sunt pe acest pământ , și care este soarta lor ? "Nimeni să nu facă ce am făcut eu, ca să nu pățească la fel ", ni se arată în Sfânta Scriptură , dar atenție să nu ne fie mintea doar la crima propriuzisă, ci să gândim mult mai departe , căci aici e "marea filozofie" pe care le cuprinde Pocăința , iar până a înțelege cu adevărat ce este iubirea, iertarea , trebuie să le cunoaștem și să le știm cu adevărat pe "primele", căci nu putem sări peste niște etape, dargă Ioane , iar aceste etape sunt ABC-ul ORTODOXIEI , altfel suntem departe, mult prea departe de Adevăr , și rămânem niște simplii catâri neascultători loviți cu dreptate de Dumnezeu.
Foarte frumos spus, Cristi. Eu raman totusi incapatinat ca un catar si zic mai departe, mereu: prima etapa e sa sa ma uit in mine. Si sa invat sa imi tin gura. Apoi sa o deschid cand trebuie si sa spun ce si cum trebuie. Cu iubire, adica.
Ei, aici eu mai am de lucrat.
Spor si tie, daca se intampla cumva sa nu fii deja desavarsit, prietene intru Hristos!