Citat:
În prealabil postat de AlinB
Daca e vorba de alegerea cezarienei in cazul in care este posibila nasterea naturala, ceea ce se intampla probabil in mai bine de 60% cazurile de nastere prin cezariana de la noi, atunci decide femeia.
Epidurala nu se face peste tot, unde se face se plateste si costa nu putin.
Din cauza ca epidurala nu este atat de accesibila la noi, problema cezarienei-de-frica-de-nastere este epidemica.
Cezariana facuta fara a fi necesara si epidurala au un comun un lucru..frica de durere care primeaza chiar impotriva logicii materne.
S-au facut studii si s-a demonstrat ca acei copii nascuti prin cezariana au mai multe probleme decat copii nascuti naturala.
Si epidurala implica probleme pentru copil.
Si totusi, multe femei ignora aceste aspecte doar pentru a nu trece prin ceea ce implica nasterea.
|
Nu sunt o adepta a cezarienei daca nu este nevoie, personal, dar pot intelege bine femeile carora le este frica de durerile si pericolele unei nasteri naturale in conditiile spitalelor din romania, despre care am auzit tot felul de grozavii.
De durere si suferinta nu scapi nici prin cezariana. Ai dureri dupa aia. Insa scapi de durerile necontrolabile si de imprevizibilul unei nasteri.
Eu pot integege bine si nu judec o femeie care alege din aceste cauze cezariana.
(Am nascut o data natural, iar a doua oara prin cezariana de urgenta, deci am trecut prin ambele experiente; iar in ceea ce priveste sanatatea copiilor.. cel nascut prin cezariana este de o sanatate uluitoare, nu a fost de cat odata bolnav de cand s-a nascut)