este bine sa stim din toate cate putin ,sa nu fim semidocti,e gresit sa stie preotul despre limbaj ,sa zicem, despre formele lui,?nu intotdeauna stiu sa se adreseze(nu generalizez)..comunicarea,expresivitatea,gestica,l ungimea frazelor,felul in care sunt structurate..nu de putine ori am intalnit preoti care tineau adevarate discursuri(le placea sa se auda vorbind)dar ei de fapt nu comunicau nimic..lipsa de traire.. e gresit sa cunoasca preotul despre personalitate,despre particularitatile temperamentelor.?.cred ca un bun preot trebuie sa stie de toate sa fie3 informat,sa fie informatician,economist,manager,secretara ,de toate.Altfel va ramane o personalitate ingusta si limitata un debitator de versete si citate din Sfintii Parinti.Mie imi plac oamenii vii,insufletiti de idealuri,traitori,nu aceia care dormiteaza,se culca pe-o ureche ca au absolvit Teologia si au acumulat tot ce a fost de acumulAT.nU SE TERMINA AICI LUMEA..ABIA DE AICI INCOLO EI TREBUIE SA INVETE,DIN EXEMPLELE ALTORA,PERSONALE,DAR MAI ALES DIN CARTI,SA NU FIM HABOTNICI,LIMITATI.nU CRED CA ESTE PSIHOLOGIA UN BAU-BAU PENTRU PREOTI.
|