View Single Post
Vechi 23.07.2011, 12:49:26
penticostalul penticostalul is offline
Banned

Data înregistrării: 02.06.2011
Locație: Intru ceruri, în Hristos Iisus
Religia: Protestant
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Nu sunt rautati, sunt studii psihologice si parapsihologice.
Se exagereaza importanta psihologiei si parapsihologiei atunci cand se studiaza vorbirea in limbi.
Vorbirea in limbi este un dar al Duhului Sfant. Haideti sa il tratam in primul rand teologic si prin prisma traitorilor credintei.

Mai apoi si (nu in interpretare teologica ci) doar in domeniul lor: psihiatrii, parapsihologii, neorologii, sociologii & co.
Citat:
Daca dumneavoastra considerati ca orice om penticostal are darul autentic de a "vorbi in limbi" si nu e nimic autoindus, e problema d-voastra, insa nu incercati sa infirmati stiintele medicale.
NU consider ca orice penticostal care pretinde ca are darul vorbirii in limbi chiar are un dar veritabil. Vorbirea in limbi s-a manifestat si la necrestini: mormoni, samani, etc. Cred in existenta falsului.

Ce ma deranjeaza sunt generalizarile arogante de tipul: „vorbirea in limbi din zilele noastre este un fenomen parapsihlogic, autoindus, un delir mistic amestecat cu elemente samaniste si multi demoni”
Citat:
Personal cunosc persoane care mi-au spus ca au imitat ceea ce au vazut la altii, deci nici pomeneala de traire autentica.
Personal cunosc bancnote de 100 de Euro false.
Inca nu am tras concluzia ca nu exista bancnote de 100 de Euro adevarate.

Citat:
Dumneavoastra "vorbiti in limbi" ? va intreb fara urma de malitiozitate.
Da, uneori.
Citat:
Inteleg "vocea launtrica" care poate sa te calauzeasca, comuniunea cu Dumnezeu fiind intima si personala, insa pastrez o doza de scepticism in fata exteriorizarii vizibile prin sunete onomatopeice.
Ma consider si sunt considerat un „sceptic” in biserica mea.
Nu dau crezare la tot ce aud.

Insa si Apostolul Pavel si Augustin si Jeronim si Gherasim din Creta si Eusebiu Stephanou si Cardinalul Suenens au crezut ca, in momentele de comuniune intima cu Dumnezeu se poate intampla sa spui prin Duhul cuvinte pe care nu le cunosti. Da ele pot semana uneori cu „sunetele onomatopeice”: te-ri-rem, to-ra-ra...si tot asa.