Draga Cipri85,
Tu dai marturie mincinoasa pentru ca nu este adevarat ceea ce ai scris. Niciodata nu l-am amestecat pe Iisus cu Mohamed si alte religii, si niciodata nu am sustinut mantuirea prin Legea Veche, ba chiar ti-am scris negru pe alb in postarea anterioara ca nu se poate asa ceva dar nu pare sa fi citit postarea.
Asa ca draga, te invit ca si pe un alt user sa ma citezi cand ma acuzi de neadevaruri pentru ca altfel se numeste defaimare mincinoasa si rau intentionata si ca atare, in ceea ce ma priveste iti pierzi orice credibilitate.
Cat despre samariteanca se vede ca nu ai inteles sensul: ea se inchina aceluiasi Dumnezeu ca si evreii insa fara sa il cunoasca asa cum il cunosteau evreii. Deci Dumnezeul la care se inchina nu era un idol ci era Dumnezeul adevarat insa pe care doar unii il cunosc. Ca atare nu numai evreii aveau inchinare buna, ci si dintre pagani, si asa este pana in ziua de astazi. Cei care il cunosc cel mai bine pe Dumnezeu sunt crestinii, insa si ceilalti i se inchina aceluiasi Dumnezeu fara sa il cunoasca. Sau cum s-a spus mai devreme, si ceilalti care se inchina lui Dumnezeu, se inchina si lui Hristos fara sa stie.
Cat despre Sf. Ioag Gura de Aur deja s-a scris pe acest site conceptia lui despre Botez si tocmai ca zice ca nu au pacate copilasii ca atare da alte motive pentru botezarea copiilor. Ca atare, avand in vedere ca am fost botezata bebelus cand nu aveam pacate, cum de atunci marturisesc un Botez spre iertarea pacatelor? Care pacate daca nu aveam nici unul? Si cum iti explici ca exista in Biblie oameni plini de Duhul Sfant inainte de a fi Botezati? Stii tu oare ca nimeni nu poate marturisi ca Iisus este Fiul lui Dumnezeu daca nu al are pe Duhul Sfant? Cum atunci un om nebotezat il avea pe Duhul Sfant? Ca atare, in cazul pe care l-ai dat din nou este un exemplu cum Botezul cu Duhul Sfant s-a facut inaintea celui ritualic care a fost cu apa dupa cum o zic chiar ei.
Asa ca draga, daca o sa ma mai acuzi de lucruri pe care nu le-am zis doar pentru ca tu faci confuzii in capul tau, confuzii pe care le atribui altora, deci daca mai aduci acuzatii mincinoase pe care nu ai cum sa le dovedesti cu citate din cele spuse de mine, eu o sa consider rea intentie din partea ta si ceea ce vei mai spune nu avea valoare din punctul meu de vedere pentru ca cel care da marturii false despre un semen, nu are cum sa dea marturii adevarate despre Adevar.
Numai bine!
|