View Single Post
Vechi 23.07.2011, 19:41:22
viorel2010 viorel2010 is offline
Member

Data înregistrării: 22.07.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit @neica_nimeni_altul

"http://www.realityreviewed.com/geosat.pdf"

Am citit faza asta cred ca de vreo 5 ori. E o insiruire de rationamente false si artificiale si care culmineaza cu afirmatia de genul "calatoriile cosmice sunt virtual imposibile". Cat de "imposibile" sunt, las la latitudinea dvs sa "nu credeti" daca nu doriti ca au fost trimise nave spatiale spre majoritatea planetelor din sistemul solar si inclusiv in afara lui (Voyager si Pioneer). Iar daca F = m x a si F = m x g n-ar fi fost corecte (precum afirma acel individ), sunt convins ca in veci navele cosmice n-ar fi atins planetele Marte, Venus, Mercur (mai nou), sau Luna, sau n-ar fi ajuns niciodata in jurul planetelor mari (Jupiter, Saturn, Uranus, Neptun).

In plus, tipul respectiv e de un antisemitism atat de abject, incat il respinge pana si pe regele Solomon al evreilor (care la noi in calendar figureaza drept "dreptul Solomon"). Asa ca dati-mi voie sa ma indoiesc de competentele de fizica ale acelui individ, indiferent in ce domeniu si-ar fi dat el doctoratul. In fine, voi reveni cu un raspuns mult mai amplu in care voi demonta punct cu punct aberatiile din acel articol.

"Ce mare fizician a acceptat aceasta demonstratie invocata de Dvs ?" Ahaha! Pai datele de la NASA sunt unanim acceptate de comunitatea stiintifica internationala! In plus calculele pe care vi le-am prezentat sunt foarte usoare: la nivel de clasa a 5-a. Cred ca toti fizicienii sunt de acord ca formula lungimii cercului este 2 x PI x R si ca viteza de deplasare pe orbita se obtine impartind lungimea orbitei la timpul de parcurgere al acesteia!

Dovezi indubitabile ca pamantul se invarte sunt exact cele amintite si pe care dvs nu doriti sa le luati in considerare (acea filmare si probabil mai exista si altele), de asemenea pendulul lui Foucault si forta Coriolis (si evident, mai sunt inca multe altele, pe care le voi prezenta pe parcurs). Apropo, explicatia din Hexaimeron.ro cum ca pendulul lui Foucault demonstreaza existenta fortei Coriolis e complet falsa. Nu au nicio legatura una cu alta. Pendulul lui Foucault se explica prin conservarea momentului cinetic de rotatie al unui corp rotitor (si functioneaza exact cum functioneaza toate giroscoapele), iar forta Coriolis e o forta inertiala (centrifuga). Deci sa fie clar: nicio legatura intre ele!

Voi mai reveni pe viitor si asupra efectului Lense Thyrring cu care hexaimeron ne-a "dat gata", precum si cu mult iubitele dvs experimente (Michelson-Morley, Sagnac si Airey...).

Dar toate la timpul lor.

Intre timp, v-as invita sa reflectati si la ideea ca de fapt chestiunea "geocentrista" nu este o chestiune de fizica (fiindca argumentele fizice sunt foarte clare, corecte, demonstrabile si calculabile (!) ), ci mai degraba una de teologie: daca dvs si altii ca dvs nu puteti crede ca Biblia e adevarata mot a mot, sau ca Sfintii Parinti au spus doar adevaruri imuabile, atunci sunteti in pericol sa va pierdeti credinta. Ori asta e o abordare profund protestanta si care nu are nici cea mai mica legatura cu Ortodoxia. Daca va place teologia, v-as invita sa cititi printre altele si Dogmatica Sf. Ioan Damaschin si sa observati, de exemplu, ca desi prezinta problema dpdv geocentric, o face intr-o maniera in care sintetizeaza cunostintele vremii de atunci, subliniind ca "unii invatati zic asa, altii zic altfel, Sfintii Parinti zic si ei asa sau altfel", de asemenea, spre surprinderea mea, prezenta diferite abordari inclusiv asupra Pomului Vietii prezentat la Facere, precum si asupra altor subiecte de natura teologica.

Este atat de dificil sa intelegeti ca si Sfintii Parinti pot gresi intr-un anumit context si ca toate citatele respective (amintite pe Hexaimeron) pot fi complet false in contextul stiintific actual? Si asta FARA a afecta cu ceva imaginea si profunzimea Ortodoxiei?

Este atat de dificil sa intelegeti ca revenind la o fizica geocentrista, faceti un mare deserviciu chiar Ortodoxiei, pentru ca orice om care stie cat de cat fizica isi da seama ca sistemul geocentric e fals si ca prin impunerea lui in credinta ortodoxa, duce automat si la invalidarea si ridiculizarea acesteia? Puteti da o cautare pe net si va veti convinge ca deja sunt suficient de multi atei care rad in hohote de credinta noastra si de BOR care chipurile "accepta" sisteme ca geocentrismul.

De aceea, pe drept cuvant, eu personal consider geocentrismul (asa cum e prezentat pe Hexaimeron.ro) drept o EREZIE.