La Cincizecime, Duhul Sfant a coborat peste fii si fiice, slujitori si slujitoare. Deci opinia exprimata mai sus este una partinitoare. Dumnezeu se reveleaza in egala masura barbatului si femeii, nu este deloc ascuns, ci diferenta este in puterea fiecaruia de a-l percepe. Iar la acest capitol a sesizat bine autorul, femeile sunt mai bune. Interesant cum cei care au capacitatea mai mica de a-L percepe pe Dumnezeu si care au demonstrat o cpacitate mai mica de a-L urma pe Golgota, au fost alesi sa ii conduca ei pe ceilalti, pentru a fi sigur ca nu ramane nimeni de caruta. Femeile o luau prea repede la picior cu intelegerea asa ca se iscau certuri cam ca aici

Si cum cauza orbirii la cei care cred ca Dumnezeu se ascunde este insasi mandria, iata cum cred ca ei s-ar sacrifica mai mult arogandu-si pe aceasta baza doar lor preotia, ei care recunosc ca sunt mai orbi, si la fel isi aroga titlul de Rege, ei care sunt mai prejos in slujire...
Dar, avand in vedere ca atunci cand oamenii sunt legati cu lanturi unii de altii, ritmul cu care va merge grupul este dat de cei care merg mai incet, mai avem inca de indurat cele care am lua-o mai la picior si i-am mai lasa pe ceilalti in urma cu ei insisi :)
Daca toti cei cu mandrie prea mare ar primi spinul satanei ca sa nu se mai mandreasca, asa cum a primit apostolul, alta ar fi fata Bisericii acum. Se pare insa ca o astfel de metoda in masa nu ar fi putut fi tinuta sub control asa ca s-a preferat sacrificarea unora pentru mantuirea altora. Iar cele sacrificate au fost in speta femeile, dupa cum o arata Ap. Petru.