adica nishte vise, nishte zgomote shi amintiri de fosta iubita a sotzului, tziganca, shi atingerile necuratului te sperie? fireshte ca te sperie, ca pe mine ma sperie shi un film mai ciudat, un film horror, dar apoi extensia lui prin locuintza... De exemplu cand am vazut Matrix diferitele lui partzi sau Constantin de pe HBO n-am putut dormi zile inshir, shi daca ma gandesc shi acuma sa analizez unele aspecte iar o iau razna... deci tzi-este frica... poi foarte bine stimabila, LEXA, dar eu ce sa zic cum ca in anumite noptzi chiar vin pisicile de urla pe sub balcon la mine de la gunoaie shi fac exact ca shi copiii, sau ca dracii, de parca ash putea sa spun cum, shi fie noaptea fie inspre dimineatza... shi nu sunt visuri... oricum in visuri nu trebuie sa crezi deloc, sunt ingeneral aberatzii shi de multeori tzi le influentzeaza shi necuratul sa tragi tu concluzii din vise... defapt nu trebuie sa pui nici un pretz pe ele... prostii intr-un cuvant...
Dar cum oare sa te ajutam noi mai bine decat o face Domnul... Poi daca spui ca ai facut atatea(ai chemat preotul sa sfintzeasca, ai stropit cu apa sfiintzita, ai citit rugaciuni shi din Biblie, ti-ai prins cruciulitza in gat shi portzi o icoana la tine) inseamna ca potzi sa te linishteshti, poi cred ca ai facut destule din ce trebuia... ca sa-tzi mai alungi din teama, sa te mai ajute Domnul... dar nu cred ca era nevoie sa-l dai cu lumanare sfintzita in frunte, asta n-am mai auzit... dar ca sfat ce sfat tzi-ash putea da pe langa ce ai facut tu?... poi ce ne-a invatzat shi pe noi, duhovnicii:
-sfanta Cruce, inchinare, semnul sfintei cruci, ca zicea Euftalia ca fuge necuratul mancand pamantul cand itzi faci cruce...
-rugaciunea lui Iisus (aia scurta cu ... miluieshte-ma pe mine, pacatosul, eu shi pe asta o incurc)
-striga-L pe Domnul pe numele sau sa te scoata din groapa (Doamne Iisuse Hristose sau Iisus Hristos)
-plecarea capului shi drapta socoteala sau drapta carmuire in Domnul
-participarea pe cat posibil, dupa umilele tale/voastre puteri shi ajutorul Domnului la trupul Bisericii, la practica duhovniceasca randuita pentru totzi mirenii, pentru noi totzi...
dar vezi ca deavolul deabea acum v-a incepe sa te streseze shi sa te innebuneasca... ca doar celor care sunt la el in ograda (eretici sau necredincioshi) le da pace shi te fenteaza ca asha trebuie sa fii shi tu... deci abea acum te va ataca asha cum ne ataca pe totzi... ca sa ai impresia ca ii shi birui, ca ii potzi invinge shi alunga... sa vezi atunci ce grozava te crezi... shi ce mandrie frumoasa capetzi... nu-tzi fa probleme, Domnul ii alunga... prin puterea Lui...
|