Nu chiar toata biblia e poetica , mai exista dupa cum vedem destule cuvinte intelese in sensul lor usual.
Insa noi vb de predestinare si de proorocii , , venirea judecatii de ex si venirea lui Iisus a doua oara nu cred ca este o proorocie conditionala , ceva probabil ,
Lucrurile probabile/conditionale s-au referit intotdeauna la o situatie particulara, cu caracter local si limitat.
Restul ne arata si chiar Dumnezeu spune ca El stie lucrurle viitoare si cei care "participa la sfatul Sau" le afla si ei- aceasta este inaintevederea darul proorociei, vederea unui lucru care se afla realizat deja in viitor .
Exista oameni care retraiesc perioade ale vietii in mod aproape identic cu evenimentele inlantuite in aceeasi desfasurare.
La rindul meu am avut o perioada cind la trezire visam cite o faza care urma sa aibe loc in acea zi -Fara legatura cu ce gindeam eu sau cu ce aveam de gind. Si care se adeverea de fiecare data.
La Sfintul Maslu cind se deschide a 8-a carte inainte de a se pune pe capul bolnavului preotul se uita cu ce litera incepe pagina , daca este cu una neagra bolnavul va muri , daca incepe cu una rosie va trai .
Toate acestea dovedesc ca exista predestinare si ca evenimentele prin care trecem trebuie sa aibe o anumita inlantuire logica imbinata perfect cu lectiile de care avem nevoie fiecare.
Altfel daca nici proorocii nu au nici o valoare atunci cine poate spune care sint proorociile obligatorii si care conditionale? Relativizam riscind totul?
mai bine le luam pe toate de bune decit sa riscam sa le ignoram mai ales cind sint lucruri cu greutate care privesc intreaga lume .
Last edited by Mihai36; 24.07.2011 at 12:45:08.
|