Citat:
În prealabil postat de culianul
Intrebare. Stiu ca nu exista slujba de divort in Biserica. Dar totusi oamenii se despart. Stiu ca o vreme nu te puteai recasatori decat daca sotul/sotia murisera. Acum insa am auzit ceva tare ciudat. Dai 100 RON si ti se da o foaie cum ca da, esti divortat si te poti recasatori. Foaia o primesti de la episcopia ortodoxa, nu sta nimeni de vorba cu tine, dai banii si gata, esti divortat si bisericeste. Si costa. Stiti si voi cumva de asa ceva pe unde sunteti si voi?
|
e vorba de divort bisericesc ceea ce zici tu .Se percepe o taxa pt a ti se elibera acest act .In mod normal cererea se face fie prin preotul paroh si protoierie fie direct la protoierie .E adevarat ca ar trebui ca sa fie intrebat omul asupra cauzei de divort dar la fel de adevarat e ca nimeni nu are dreptul sa se bage cu forta in viata omului pentru ca fiecare hoataraste singur asupra vietii lui .Preotul sau duhovnicul are dreptul doar sa sfatuiasca sa recomande omului ce ar fi bine sa faca decizia insa revine omului in cauza .Si da se da dreptul la a doua casatorie in BOR ,dar asta e o alta discutie .