View Single Post
Vechi 24.07.2011, 22:02:36
laurastifter laurastifter is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
De la "Credință și Patrie" la "Patrie și Credință" s-a făcut un pas mic. Insesizabil. Pe urmă, de la "Patrie și Credință" s-a trecut la "Patrie și atât": este etapa când m-au făcut pe mine pionier cu cravată roșie cu un tighel tricolor îngust-îngust.

Acuma, suntem în paradigmă nouă: nici de Patrie să nu mai auzim !

Nu numai că nu mai e Cristos în inimi: nu mai este nici vecinul, nici părinții noștri, nici regele nostru. În inima noastră, mai e loc numai pentru noi înșine ! Iar noi, făcându-ne tot mai mici, de ce să ne mirăm că inima noastră se tot stafidește ?
Da, o remarcă foarte pertinentă... Așa am involuat spiritual, treptat, până când în inimile noastre a rămas loc doar pentru propriile patimi și ambiții.
"În inima noastră, mai e loc numai pentru noi înșine !"
Și nici măcar pentru noi înșine nu mai este loc... Pentru că, pierzând iubirea față de Dumnezeu și față de semeni, inversând ierarhia valorilor, ne-am îndepărtat de propria fericire.
De aceea, noi, creștinii, avem datoria sfântă de a deveni, potrivit cuvintelor Mântuitorului, "sarea pământului" și "lumina lumii", astfel încât ceilalți, "văzând faptele noastre cele bune, să-L slăvească pe Tatăl nostru Cel din ceruri".

O seară plină de bucurii!

P. S. "nu mai este nici vecinul, nici părinții noștri, nici regele nostru."
Interesant... Dacă ne gândim bine, țara noastră a fost condusă de regi multă vreme (1866-1947), republica fiind impusă ca formă de guvernare în perioada dictaturii comuniste.
În perioada interbelică, acest fapt nu a constituit nicidecum un obstacol pentru dezvoltarea democrației - regim politic ce s-a păstrat până în anul 1938, când Carol al II-lea a impus dictatura regală (regim autoritar). Astfel, forma de guvernare legitimă, dorită de către poporul român, a fost, inițial, monarhia, iar republica a fost impusă de către un regim totalitar. Știu că acest topic n-are nicio legătură cu politica... :) Dar ceea ce ați scris mai sus mi-a reamintit acest gând pe care l-am avut în minte cu mai mult timp în urmă.

Doamne ajută!
"Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis)
Câteva gânduri scrise de mine:
http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca
Reply With Quote