View Single Post
Vechi 24.07.2011, 22:06:40
laurastifter laurastifter is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit Impresionant!

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Din Imitațiunea lui Cristos (Cartea 2, 1, 1-6):

Întoarce-te din toată inima la Dumnezeu, lasă lumea aceasta mizerabilă și sufletul tău va afla odihnă. Împărăția lui Dumnezeu este pace și bucurie în Duhul Sfânt.

Cristos va veni la tine, arătându-ți mângâierea sa, dacă înlăuntrul tău îi vei pregăti o locuință vrednică.

Toată slava și frumusețea lui este în interior (cf. Ps 44[45],14), și numai acolo se bucură. El îl vizitează deseori pe omul lăuntric: vorbele sale sunt dulci, mângâierea sa plăcută, pacea îmbelșugată și familiaritatea lui îl uimește.

Curaj, suflet credincios, pregătește inima ta pentru acest mire, ca să binevoiască a veni și a locui înlăuntrul tău. Căci el spune așa: Dacă cineva mă iubește, va ține cuvântul meu; Tatăl meu îl va iubi și vom veni la el și ne vom face locuință la el (In 14,23).

Fă-i loc, așadar, lui Cristos. Când îl vei avea pe Cristos, vei fi bogat și-ți va ajunge. El va avea grijă de tine și te va păzi în toate, așa încât să nu mai ai nevoie să-ți pui încrederea în oameni.

Pune-ți toată încrederea în Dumnezeu și el să fie frica și iubirea ta. El va răspunde de tine și va face cum este mai bine.

Nu ai aici o cetate stătătoare (Evr 13,14), și oriunde te-ai afla, ești străin și călător; la fel, nu vei avea niciodată odihnă, dacă nu vei fi strâns unit cu Cristos.

Gândul tău să fie spre Cel Preaînalt, iar rugăciunea ta să se îndrepte necontenit spre Cristos. Dacă nu ești în stare să contempli cele înalte și cerești, odihnește-te în pătimirea lui Cristos și rămâi bucuros în sfintele lui răni. Suferă, așadar, cu Cristos și pentru Cristos, dacă vrei să domnești împreună cu Cristos.

Dacă ai fi intrat o dată pe deplin înlăuntrul lui Isus și ai fi gustat câtuși de puțin din iubirea lui înflăcărată, atunci nu te-ai mai preocupa de ce-ți place sau nu-ți place, ci, dimpotrivă, te-ai bucura de batjocura suferită, deoarece dragostea lui Isus îl face pe om să se disprețuiască pe sine.
Ce text minunat! :)
"Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis)
Câteva gânduri scrise de mine:
http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca
Reply With Quote