Citat:
În prealabil postat de Adriana3
Si inca ceva Cipri85,
Daca tot esti chitibusar la treaba cu oamenii si norii, care sunt toti sau nu sunt toti, te invit sa aplici acelasi mecanism de gandire si la Cuvintele Domnului care a zis ca nu a venit pentru cei drepti ci pentru pacatosi, ca nu cel sanatos are nevoie de medic ci cel bolnav. Asa ca raspunde-ti tie (ca mie am inteles ca nu imi mai raspunzi) daca de aici se intelege ca ar fi venit pentru toti oamenii sau nu, fara sa recurgi la solutia Ap. Pavel care a afirmat ca, cine spune ca este fara de pacat, minte.
|
Si draga care-i rostul acestei postari? Am afirmat eu cumva ca Hristos n-a venit pentru toti oameni. Draga am afirmat acest lucru chiar repetandu-ma de cateva ori. Acesta e si motivul pentru care si-a trimis apostolii la toate neamurile care spre deosebire de iudei se aflau in toatal ratacire(asta n-o intelegi matale punand semnul egal intre un crestin care a primit intru totul invatatura lui Hristos si un hidus sau apostat care numa urmatori a lui Hristos nu sunt; ). Iar faptul ca-si trimite apostolii la indieni(hidusi) la greci, romani(le cunosti religiile) atesta inca o data dupa cum ii spune Hristos femeii samrinence ca 'mantuirea este de la iudei' iar celelalte religii, unele mentinandu-se si astazi(hiduism, panteism, samanism...si a carei apologie ai facut-o in unle dintre postarile tale) sunt in intuneric, in ratacire , sunt doar surogate(nici p-asta n-o intelegi, pe cine sa credem pe Hristos sau pe Adriana). Draga Hristos a venit pentru toti oamenii, dar din nefericire nu toto oamenii au fost evangehlizati. Si tot din nefericire chiar si din aceea la care Cuvantul lui Histos a ajuns si a prins o cat de mica radacina se inacapataneaza sa ramana in ratacire preferand lui Hristos surogatul(hiduismul, budismul...)
Si mai grav, mai nou avem o specie de noi propovaduitori (unii se numesc pe fata iar altii asemenea lupilor descrisi de Hristos imbraca piei de oaie si patrund in turma cautand pe cei mai slabi de inger sa-i inhate) ai noii ere(o singura conducere mondiala, globalizare(lucruri care pot sa nu fie nocive atat timp cat libertatile omului sunt pastrate), o singura credinta, New Age()) care incearca sa-i sminteasaca pe cei aflati in Biserica sa-i faca sa dilueze adevarul de credinta, sa se relativizeze incet, incet azi un pic, maine un pic, asteptand momentul propice pentru a-i smulge din turma lui Hristos si ai duce la paganism(asta e New Age). De altfel poseda un 'arsenal' de metode foarte variat, gasesc foarte usor metoda potrivita fiecaruia in parte, in numele iubirii gasesc foarte usor citatul Biblic, imperativ desprins din context, cel din Coran sau pilda hindusa pentru a impresiona pe fiecare.
Cine a afirmat ca e fara de pacat? Eu insumi m-am facut pacatos enumerand in unele postari patimile, pacatele care se lupta cu mine. Urmareste-mi te rog postarile si ai sa le gasesti. Am enumerat de asemnea 'medicamentele' pe care Hristos in marea Sa milostivire le-a lasat Bisericii: Botezul, Euharistia(Trupul si Sangele), Spovedania(iertarea pacatelor), Maslul('si chemand preotii Bisericii sa se roage pentru el ungandu-ul cu untdelemn'), rugaciunile Bisericii si rugaciunea personala. Da sunt pacatos sunt bolnav mi se intampla de multe ori sa cad datorita firii mele pacatoase sa fac asemena apostolului(fara pretentia de a ma compara cu el in virtuti) 'raul pe care nu-l voiesc intrucat inima omului din tinrete este indreptata spre pacat'; dar facand parte activ din Una Soborniceasca si Apostoleasca Biserica recurg la 'medicamentele' acesteia care cu mai multa sarguinta m-ar putea duce la asemanarea cu Hristos. Imi vindec astfel ranile pacatului si ma ridic din nou la lupta cu acesta, cu patimile din mine pentru ca dupa cum spune apostolul Imparatia lui Dumnezeu 'se ia prin asalt'.
Draga Adriana faci un mare pacat cand reletivizezi aceste 'medicamente' contrazicand practica si indemnul Mantuitorului si apoi implicit pe cele apostolice si actuale. Draga Adriana nu vreau sa te jignesc dar Hristos este mai presus de gandirea noastra omeneasca, iar aceste practici sunt mostenite de la Hristos prin ucenicii lui prin Sf Apostoli si de la acestia prin Sf. Parinti(oameni cu mult mai patrunsi de harul Duhului Sfant si l mai inzestrati intelectual decat noi doi ). Adriana e total deplasat sa vii in zilele noastre si sa-ti dai cu parerea dupa ce ai citit cateva capitole din Biblie si la fel cateva pasaje din Sf. Parinti. E chiar strigator la cer sa vii si sa relativizezei adevaruri de credinta(noi asa le numim) pentru care incepand cu primul secol crestin si-au dat viata multime nenumarata de mucenici.
Draga Adriana 'medicamentele' respective se gasesc doar in Biserica lui Hristos(cea marturisita prin simbolul de credinta) si din nefericire putin apeleaza la el chiar dintre cei ce se considera a face parte din Biserica. Draga aceste medicamente nu le gasesti in hinduism sau in alte surogate de credinta. N-ai sa le gasesti nici in gandirea proprie.
Si draga Adriana un crestin isi raspunde la intrebari citind Biblia, scririle sfintilor parinti(pentru a nu interpreta gresti Biblia e recomandabil sa-i consultam) sau cerand sfatul Duhovnicului. Abia apoi trage concluzia. Cam asta ar fi obiceiul ortodox.
Spre deosebire Adriana tu tragi concluzii in functie de propriiul eu de Dumnezeul care ti s-ar potrivi, si de lecturile mai multe sau mai putine(tu le stii mai bine) dupa care atunci cand aceste invataturi iti sunt contrazise te repliezi si incerci sa le sustii cu citate izolate din Biblie sau Sf. Parinti dar si mai grav cu invaturi din alte religii. Draga Adriana faci o mare greseala: incerci sa-l adaptezi pe Dumnezeul crestin Intreit Sfant dupa propria ta persoana. Adriana noi trebuie sa ne adaptam in functie de ce e Dumnezeu(cel crestin singurul adevarat conform Bibliei) si nu invers. Vrei sa ajungi la sfintenie, apai procedeaza in consecinta, sfinteste-te pe tine insuti(folosind acele ''medicamente' ) si nu-l mai reletiviza pe Dumnezeu.
Si draga Adriana ti-am dat replica intrucat n-as vrea sa-ti fiu partas pacatului de a raspandii invataturi eretice provocandu-te la replica si tu raspunzand in consecinta.