View Single Post
Vechi 25.07.2011, 19:23:29
cipri85 cipri85 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.11.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Cipri85,
Userul dinaintea ta care a venit cu aceleasi acuzatii mincinoase ca si tine a fost invitat, la fel ca si tine, sa-si sustina acuzatiile cu probe, adica cu citate din cele spuse de mine. Acela s-a oprit. Doar tu ai continuat sa arunci cu acuzatii mincinoase fara a putea sa le dovedesti prin citate din cuvintele mele. Asa ca nu te mai ascunde dupa ceilalti.
Draga dovezile sunt propriile tale postari. Si sa stii ca ti le-am urmarit cu atentie dandu-ti raspuns la mai multe din ele. Si sa stii ca nu sunt chiar ata de chitibusar incat sa ma apuc si sa-ti copiezi afirmatiile de acum o saptamana sau acu 3 zile.
Citat:
Tot ce am afirmat am afirmat din Biblie si am argumentat. Si nu anuleaza deloc credinta ortodoxa, ci credinta ortodoxa stie doar cum se vor mantui ortodocsii, ori aici este vorba despre mantuirea paganilor care a fost explicata oricum de Ap. Pavel inaintea mea. Nu am adus eu nimic nou, ci am afirmat exact aceleasi lucruri ca si el.
Cat despre completarea despre Euharistie, este perfect adevarata, insa cine nu cere crezand ca nu mai are ce afla, iata ca nu primeste. Oricum este posibil sa o gasesc in ceva rugaciuni ortodoxe uitate prin vreo carte.
Care Biblie? Cea dupa Adriana rastransa si selecatata in functie de eul propriu, la fel si interpretarea? Draga adevarul Biblic e unul singur, nu exista mai multe interpretari, dupa cum nu exista mai multi Hristosi, sau variante ale invataturii lui Hristos. Hristos chiar ne avertizeaza sa nu-i modificam invattura sa nu i-o interpretam dupa bunul plac. Vezi ce spune Hristos despre cel care ar indrazni sa schimba chiar si o cirta. Asa ca n-ar fi bine sa ne jucam de-a interpretatu' de texte sfinte mai ales daca n-avem nici macar calificrea minima necesara. Draga toata Biserica(nu numai cea Ortodoxa vezi si Biserica inrudit acu noi Catolica; si implicit si Pavel caruia ii pui in carca invataturi, se pare ca a venit si randul lui) afirma ca mantuirea paganilor este una exceptionale(cazuri foarte rare) pentru ca nu poseda 'uneltele' pe care Hristos ni le-a lasat prin activiatea Sa culminata cu Jertfa pe Cruce: Botezul in numele Sf. Treimi, Euharistia, Spovedania plus celelalte Sf. Taine. Hristos ii trimite la propovaduire pe apostoli tocmai pentru ca in lumea pagana nu exista mantuire. Crezi ca de florile marului ajunge Toma in India incercand sa le arate hindusilor adevarul de credinta? Din nefericire pentru indieni doar putini l-au acceptat si majoritatea sunt inca hidusi. Draga stii care era sfatul adresat de Hristos apostolilor cu privire la casele/orasele ce nu vor primii invatatura de credinata crestina: sa-si scuture pana si incaltarile de praful acestor comunitati pentru ca completeaza Hristos: 'Mai usor le va fi in ziua judecatii celor din Sodoma si Gomora decat acestor comunitati'.
Draga Hristos afirma foarte clar ca in afara de ce a lasat El nu mai exista altceva care sa duca la mantuire. El e singura Cale, Singurul Adevar, si singura Viata. Daca poti si te tine contrazice-l. N-ar fi prima data.
Citat:
Si degeaba te lauzi ca stii ce a scris Sf. Ioan Gura de Aur daca habar nu ai de treaba cu copiii. Asta-i mandrie, sa crezi ca stii tu totul si nu ai de ce intreba. Asa ca ramai in atotstiinta ta.
Nu consider ca stiu totul cu privire mantuire. In schimb Biserica stie totul prin Sf. Scripatura si Sf Traditie(inclusiv contributia Sf. Ioan Gura de Aur). Stand pe langa Biserica si nu visand posibilitati alternative de mantuire am sa ajung daca ma va invrednici Dumnezeu sa ajung sa stiu mai multe. N-ai inteles nici acum "treaba cu copiii" rostul botezului inca din frageda pruncie.
Reply With Quote