dillema, sa-ti traiasca! dar celalalt cat are?
1. dak ai citit asa mult precum spui ar trebui sa stii k dak copilul nu-ti intelege vorba, sentimentul ti-l intelege sigur! copilul simte knd esti suparat, simte knd esti fericit, bucuros!
dak mi-ai fi citit mesajul cu atentie ai fi inteles k si eu impartasesc aceeasi conceptie: intai ii explici copilului de ce nu e bine.
m-ai intrebat in ce situatii ar trebui sa-ti bati copilul (de fapt... e cam dur cuvantul "bataie". o palma- doua nu este decat o atentionare... si sa fim seriosi... nu te va uri doar din atat. sa nu cadem in extrema). un exemplu foarte clar e in timpul sfintei liturghii. nu te-a deranjat niciodata niciun copil? dak nu... pe mine da... si ink foarte multi. nu-i judec, sunt mici. dar pt a te concentra e nevoie sa nu-ti distraga nimeni atentia. sunt multi parinti kre le spun copiilor sa taca in timpul slujbei. cati tac la rugamintea parintilor? atunci ii dai o palma peste fata, peste fund si in principiu ar trebui sa inteleaga (spun in principiu, pt k dak il pleznesti mereu atunci, intr-adevar, nici de bataie nu va intelege... va deveni ceva banal pt el. si eu tot din experienta vorbesc!). foarte multi la maturitate au recunoscut k le-a prins bine o palma. s-a facut si-un studiu pe tema asta.
dillema, oare n-ai auzit de Sf Nicolae kre i-a dat o palma celui ce statea impotriva credintei?! si nu numai k nu a fost considerat pacat, dar a fost placuta in fata lui Dumnezeu! citeste-i viata si ai sa afli ce minune s-a intamplat.
Citat:
Acum vine intrebarea mea...nu-i asa ca tu nu ai copii? Cu astfel de mentalitate..m-as mira
|
nici liceul nu l-am terminat, Doamne fereste... dar am un fratior de 5 ani si crede-ma k am vazut si am tras multe concluzii!
Citat:
Pana acum mi-ai dat pilde din Biblie si nu porunca de la D-zeu ca trebuie sa iti bati copilul. Si presupun ca stii ce inseamna o pilda. Daca ar fi sa aplicam cuvant cu cuvant cele spuse de Hristos, ar trebui de mult sa va taiati limba, sa va scoateti ochii, sa va taiati urechile sau mainile si pioarele.
|
hai mai... cazi si tu in extremism k evanghelistii? ba chiar mai rau... numai ce-a spus Iisus e bine? ce-au spus sfintii prin Darul Duhului Sfant nu e corect?
tu cum interpretezi
"Cine cruta nuiaua isi uraste copilul, dar cine-l iubeste il cearta la vreme" (Pilde 13.24) ? sincer.
Citat:
O fi cartea lui Hrisostom de Etna buna pentru perioada in care a trait sfintia sa si raportata la educatia care a primit-o...dar Hristos imi este mie model si nu cartea acelui arhiepiscop.
|
vezi... cum iti place sa vorbesti asa... doar k sa te afli in treaba.
multumesc lui Dumnezeu, am avut ocazia anul trecut sa-l cunosc personal pe preasfintia sa si este un om minunat. sper sa mai vina in tara... ti-e mai mare dragul sa-l asculti.
vreau sa subliniez o chestie pe kre vad k n-ai inteles-o. nu-mi place sa cad in extreme pt k niciuna nu e buna. tot din experienta mea si a altora vorbesc. NU SUNT DE ACORD CU BATAIA (ci cu atentionarea), dar NICI CU LIBERTATEA FARA LIMITE.