Citat:
În prealabil postat de catalin2
Pe langa acele experimtente cu apa se pare ca nici conceptiile parintelui Arsenie Papacioc nu le cunosti. Aceasta a vea o parere transanta despre catolici si ecumenism, se gasesc cartile sale si pe net. Nu e nimic nou si nu e nimic jenant in a marturisi adevarul, adica faptul ca exista doar o Biserica, cea ortodoxa. Toti cei care au marturisit adevarul sunt martiri, avem si in Ardeal marturisitori ortodocsi din perioada uniatiei. Despre filocatolicism si ecumenism Parintele Paisie Aghioritul spune: "Cu durere în suflet mărturisesc că, dintre toți filo-unioniștii pe care i-am cunoscut, nu am văzut pe nici unul să aibă nu miez, dar nici măcar coajă duhovnicească. Cu toate acestea, știu să vorbească despre dragoste și unire, deși ei înșiși nu sunt uniți cu Dumnezeu, fiindcă nu L-au iubit."
Alin, adevarul nu trebuie sa-l ascundem, adevarul inseamna bucurie, chiar daca cine il afla nu simte asa cand nu este in el. Dar poate veni in adevar.
|
Si sa nu-mi zici ca filmul asta a fost inregistrat cu o zi doua inainte de trecerea la cele vesnice si de asta n-a mai aparut pana acum..
Si chiar daca a mai aparut (vreau sa vad unde), este vorba de context, nu cred ca asta il defineste pe parintele Arsenie si nu vreau sa cred ca doar cu asta am ramas de la el, adica ciocan bun de dat in romano-catolici.