Citat:
În prealabil postat de DragosP
Ai încercat să iei o hârtie, să-i răsucești capetele, și să le lipești parte peste parte? Eu da, și a ieșit ceva interesant.
În altă ordine de idei, unde în VT sau NT scrie că pământul nu e rotund? Sincer să fiu mie mi-a scăpat. Îmi poți indica?
|
El spune ca banda aia nu exista, pur si simplu.
In legatura cu afirmatia ca Pamantul ar avea o forma anume in Biblie. Nu se spune explicit, dar preotii din Evul Mediu au tras concluzia ca ar fi plat interpretand anumite versete:
Pamantul ar fi sustinut de stalpi:
Cartea lui Iov 9:6
"El zguduie pământul din temelia lui, așa încât stâlpii lui se clatină."
Aflam ca are patru colturi in Apocalipsa 7:1
"După aceasta am văzut patru îngeri, stând la cele patru unghiuri ale pământului, ținând cele patru vânturi ale pământului, ca să nu sufle vânt pe pământ, nici peste mare, nici peste vreun copac."
... si din Iov 38:6 ca are si o fundatie
"În ce au fost întărite temeliile lui sau cine a pus piatra lui cea din capul unghiului"
In Geneza se povesteste cu lux de amanunte de luminatori, cum Dumnezeu a inchis fereastra cerului iar apa a curs pe la marginile Pamantului dupa potop. Nu are rost sa caut pasajele, crez ca se pot gasi cu usurinta.
In Isaia 40:22, e o relatare si mai ambigua:
"El stă în scaun deasupra cercului pământului; pe locuitori îi vede ca pe lăcuste; El întinde cerul ca un văl ușor și îl desface ca un cort de locuit. "
Un cerc nu e egala cu o sfera in niciun caz. De acord?
Aici avem doua posibilitati:
1. Isaia pretinde ca Pamantul este un arc de cerc
2. Proorocul spune ca Pamantul are un cerc deasupra sa
Versetul asta ambiguu nu face decat sa adanceasca convingerea, impartasita de TOATE cultele crestine pana nu demult, ca Pamantul este plat.