Citat:
În prealabil postat de catalin2
Spui de fapt acelasi lucru, shismaticii si ereticii sunt impotriva episcopilor si ierarhilor, adica a urmasilor apostolilor.
|
Pai cei din vechime care nu se supunaeu apostolilor nu aveau nici un motiv , insa se pare ca protestantii au avut motive destul de intemeiate iar acum fringindu-se cu ciorba (inchizitia si papalitatea) sufla si in iaurt si nimeni nu ii mai poate convinge ca sinoadele pot fi calauzite sfint .asa incit ei nu mai dau doi bani pe traditia apostolica.
Martin Luther la rindul lui era inalt ierarh insa nu stiu in ce masura urmasii lui sau el a pastrat taina preotiei ,
Iisus spune ca ei sint cu El pentru ca ei vindecau in numele Lui , asa si ei nu au nimic impotriva bisericii din moment ce nu il contesta pe Iisus ci dimporiva incearca sa il urmeze asa cum inteleg ei.
Pentru reintregirea unitatii dogmatice a crestinatatii trebuie mai degraba rugaciune decit combatere patimasa.
Combaterea si pizma duce tot la o reactie de combatere si nu rezolva nimic.
Daca cineva imi spune ca in aceasta privinta este mai multa rugaciune decit combatere ..atunci inseamna ca trebuie sa recunosc ca eu nu cunosc destul realitatile.