Subiect: Noaptea nuntii
View Single Post
Vechi 27.07.2011, 00:07:23
korinna korinna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.06.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
1. Tocmai ca se presupune ca au rezistat atat de mult si prin casatorie trebuie sa-si gaseasca dezlegarea. Mi se pare atat de dureros sa pui un tanar dupa casatorie sa se culce la tata sau la mama, sa-l desparti de omul iubit.
Nu stiu cum era acum mii de ani. Cred ca nu se casatoreau din dragoste.
Eu stiu ca spune preotul: "sa nu desparta omul/nimeni ceea ce a unit Dumnezeu."

2. Un barbat fara experienta nu va fi in stare de nimic mai multa vreme, nu numai dupa nunta.

3. Cred ca nu ne intelegem. Daca prima data nu se intampla in noaptea nuntii, ci peste o saptamana sau 2, sau 3, tot prima data este si tot aceleasi probleme sunt: frica, durere, nepricepere etc. Asta spuneam eu.

4. Despre care doua Taine vorbesti tu? Eu vorbesc de Taina Cununiei.
Daca vorbesti despre impartasit in ziua cununiei, e cam greu. Eu n-as face-o in ziua aceea, ci mai devreme. De fapt asa si am facut. Cu liniste, pregatire, post.

5. Ce as recomanda unei prietene tinere pentru "prima data" si casatorie.
Poate ca din punct de vedere religios nu sunt in masura. Eu am anumite regrete si atunci nu sunt obiectiva.
Fiecare sa faca asa cum poate si cum vrea.
E bine sa capeti sfat de la mai multi: duhovnic, medic, parinti, prieteni, care sa te invete, sa te pregateasca, sa nu ajungi nestiutoare in casnicie, sa stii cum sa procedezi, ce probleme de sanatate ai care pot afecta viata de cuplu.
Dar in ziua de azi, asa ceva nu mai exista. Fetele stiu de toate si intra cu anumite cunostinte sau chiar experienta in casnicie.
Nu stiu: fata nestiutoare, baiatul la fel...E greu.
Si neaparat recomand sa se discute de toate, deschis cu sotul/sotia inainte de casatorie (probleme, boli, vor copii sau nu, etc.).

Si depinde f.mult si la ce varsta te casatoresti si ce astepti de la casnicie.
Regretele probabil sunt profunde, vorbiti prea cu patos...

Daca va iubiti asa mult, va este usor sa va infranati trupeste in zilele de post... ce vrea unul, celalalt pentru ca il iubeste, se sileste sa faca.... asa si noi trebuei sa ne silim sa facem voia Domnului daca Il iubim.
Reply With Quote