View Single Post
Vechi 07.08.2007, 11:13:55
jenica
Guest

Implicit

Puterea cuvantului.
As indrazni sa numesc cuvantul: “sabie cu doua taisuri” , poate zidi, sau ucide. Spunea un mare carturar ca , cea mai puternica arma este cuvantul.. Daca in fata unei boli te tratezi, in fata unui revolver te aperi, in fata cuvantului nu poti face nimic.. El vine de nicaieri, de acolo de unde te astepti mai putin, vine din iubire sau din ura, din jertfa sau din mandrie. El ( cuvantul) nu poate fi oprit, este asemeni vantului, se imprastie cu o repeziciune uimitoare. De ce acest topic?? De ce eu?? Pentru ca la randul meu am “ucis” suflete nevionovate, pentru ca NU am stiut sa am aceea sensibilitate duhovniceasca si sa ma asez in locul celui “lovit” sa vad, sa simt, sa indur..ceea ce el/ea indura. De ce acest topic, iarasi spun…pentru ca fiecare dintre noi “aruncam” cuvinte fara sa tinem cont ca ele se transforma intr-un pumnal infipt in inima..ranim acolo unde ar trebui sa sarutam… De cele mai multe ori consideram ca e bine ceea ce afirmam (asa cum cred si eu de cele mai multe ori) dar…oare “binele” nostrum este intr-adevar BINELE?? Sau este doar un “bine” plin de mandrie, de orgolii, de ambitii… Ne ascundem in discutii “filozofice”, in afirmatia “sunt doar “puncte de vedere”..dar vreau sa va spun ca am o prietena “oarecum atee”, care cititnd “micile dispute” de pe acest forum CRESTIN mi-a spus cu lacrimi in ochi: Vad ca nici macar credinta nu poate schimba un om…inseamna ca sunt totusi pierduta!!.. Vedeti voi, de aici inrebarea OARE STIM NOI CE PUTERE ARE CUVANTUL NOSTRU SCRIS AICI si nu numai aici…oare realizam “greutatea” lui. Eu una nu!! Trebuie sa recunosc ca am dezamagit multi oameni, am lovit, AM DARAMAT FARA SA STIU SA CONSTRUIESC INAPOI asa cum frumos spunea pr Arsenie…am vorbit fara sa ma intreb daca intr-adevar era de folos sau nu… acel cuvant.. De aceea va rog sa meditam fratilor mai profund la cele ce scriem aici. Vom da seama pentru toti cei ce NU gasesc Iubirea Lui, pentru toti cei ce se smintesc din pricina orgoliilor, ambitiilor noatre… Credeti-ma stiu ce spun, imi spunea cineva de pe forum ca sunt buna, nu sunt!! sunt doar un simplu om care a ucis la randul lui suflete si acum..plange nopti in sir si se roaga sa Nu piarda Dzeu pe cineva din cauza pacatelor mele.. Va rog fratilor sa scrim numai atunci cand avem ceva ZIDITOR a spune…eu am gresit mult de aceea am propus acest topic, dar nu faceti si voi ca mine…fiti mai buni si invatati-ma sip e mine sa devin buna.
Reply With Quote