Citat:
Īn prealabil postat de Melissa
Spune-mi te rog ce alimente recomanzi copiilor de la 0-3 ani, avand in vedere ca pediatrii pun accent deosebit pe lapte, oua, branzeturi, carne? Eu am avut discutii interminabile pe tema asta cu pediatra fiului meu pentru ca imi spunea sa ii introduc in alimentatie ficat de pui la varsta de 6 luni. El acusica face 3 ani dar nu i-am dat niciodata ficat. Am preferat sa-i dau mai mult spanac ( frunze mature:P )ca sa-i acopar necesarul de fier.
Am primit multe alte asemenea recomandari "necesare" copilului mic, pe care desigur ca nu le-am aplicat..  Cum ar fi sa incep sa-i introduc in alimentatie MEZELURI pentru ca va merge la gradinita si va vedea la copii. Daca nu ii voi da atunci sa manance zice ca v-a deveni frustrat, iar daca ii dau ABIA ATUNCI sa manance, va avea reactii alergice pe piele, pentru ca n-a mai mancat!
Si mai spune-mi te rog ce parere ai despre dieta pe grupe sangvine?
|
Recomandabil este sa alaptezi cat mai mult posibil ....cel putn 2 ani. Cu cat alaptezi mai mult ...cu atat copilul va fi mai puternic si cu un sitem imunologic puternic.
Daca nu mai alaptezi...alimenatia copiluli cat mai usoara si cat mai usor digerabila. Referitor la ficat ...e recomandat pentru vitamina B12...dar soia este un inlocuitor pentru B12. Trebuie sa-l ajuti sa invete sa digere. In concluzie mezelurie de nici o forma sa nu le ai in vedere (inclusiv mezluri de soia)...trebuie sa eviti sarea, zaharul, grasimile animale...organele lui sunt in formare. Sa incerci sa eviti legumele si fructele care creeaza aciditate.
La gradinita intradevar va fi greu sa respecti un program corect....dar poate ai sa gasesti o solutie.
Nu sunt destul de informat referitor la un regim alimentar pentru un copil, dar promit ca am sa revin cu mai multe informatii.