Cipri85,
Reintra pe link si o sa vezi ca "Biserica" prezinta acel text ca fiind parerea Sf. Ioan Gura de Aur despre Taina Spovedaniei (gasesti jos in pagina). Eu sunt deacord cu cele spuse de tine plus inca una: Sfantul zice sa scriem pacatele pe o hartie si Dumnezeu le iarta, iar daca nu le scriem, nu le iarta ci le vom auzi la Judecata. Nici pomeneala sa descrie Taina Spovedaniei asa cum este ea astazi, de aceea te-am invitat sa imi arati texte de ale Sfantului care sa sustina varianta de astazi a Bisericii. Si daca nu gasesti, sa nu imi spui ca tocmai despre aceasta Taina nu a dat lamuriri!
Cat despre pasaje din Biblie, hai sa iti mai zic unul: ucenicul nu-si intrece niciodata maestrul. Ucenicii suntem noi toti (inclusiv apostolii) iar maestru este Iisus. Ca atare Iisus a zis sa nu numim pe nimeni Invatator (sau maestru, cum preferi) si a mai zis care va fi semnul dupa care isi va recunoaste ucenicii. Stii care este? Sa fie oare Botezul Ortodox? Hmm, ia sa mai spicuim din Biblie, semnul este iubirea unul pentru altul.
Sf. Ioan Gura de Aur a zis sa ii combatem pe eretici cu Scriptura. Astazi am ajuns sa combata asa zisii eretici pe cei
drept credinciosi tot cu Scriptura ;P
Last edited by Adriana3; 27.07.2011 at 13:39:25.
|