Citat:
În prealabil postat de Mihai36
Pai cica a fost facut Pamintul apoi iarba si copacii si abia apoi Soarele ca sa le lumineze clorofila.
Este o prezentare simbolica care nu trebuie luata la modul cartezian decit daca nu cunosti elemnte de fizica , mai bine treci peste Geneza ca sa ajungi la lucrurile mai importante .
|
Domnule, nu e numai simbol ci și realitate la modul cel mai exact, iar dacă treci repede are să-ți pară rău, căci nu știi ce pierzi și nu știi de ce a pus Domnul asta chiar la început. Păi măcar unii care vor citi și numai atât vor avea mare folos, căci din câteva pagini ai putea să înțelegi aproape totul.
Voi nu pricepeți crezând că nu la noi se referă, ba exact la noi, căci orice om este din Adam și practic omul nu are istoria lui personală așa cum crede omul ci omul are istoria omului, deci e chiar istoria ta și ești chiar tu descris acolo, căci Adam și Eva sunt în tine și tot ce a săvârșit omul de atunci pe pământ, toate păcatele cu care ne-am molipsit unii de la alții.
Păi sigur că a făcut iarba și copacii, dar nu este scris că a făcut prima dată lumina? Deci exista lumină și în prima și în a doua și în a treia zi a creației. Iar fizica e o născocire umană, plină de ipoteze și ispidoli, de modele perfecte și presupuneri și abstractizări... e falsă și fizica și matematica, sunt teorii false și depășite pentru orice om cu scaun la cap, nici copiii nu le mai învață. Mâine poimâine vor fi abandonate cu totul căci se revelează încet Adevărul. Mă mir că voi încă mai credeți ce vă prezintă științificii pe la Discobery sau pe la AnimatPlanet, ei cică știu ce gândesc animalele... teoriile masculului dominator și alte prostii... Multe animale dobitoace sunt mult mai deștepte și înțelepte decât mulți oameni de știință.
Scriptura nu este numai simbolică sau plină de metafore ci ea este realitatea Iistorică a Domnului cu omul și este multă taină în spate nedeslușită de oameni, căci omul este obijnuit numai cu negrul pe alb, să pipăie și să vadă, dar în spatele textului stă adevărata viață în taină... dar textul nu e imaginar sau simbolic ci este exact ceea ce a fost până azi. Ne privește pe toți, toată omenirea și tot omul, căci este vorba de viața și moartea noastră și de sensul vieții noastre, rostul ei.

Sunt multe Taine.